<

Депутати Іваничівської громади відмовились виділяти кошти на «Варту порядку», яка допомагає військовим і переселенцям

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:12 | 1.04.2022 / Іваничі / , , , /
Перегляди
4938
/ коментарі 2

Голова Іваничівської селищної ради Лідія Томашевська через неодноразові конфлікти взїлася на місцеву «Варту порядку», яку нині очолює депутат Руслан Мартинюк, і «не рекомендувала» депутам на сесії виділяти кошти організації на пукупку палива. І обранці громади підтримали її пропозицію. Хоча ця організація дійсно займається волонтерською діяльністю і возить допомогу у віддаленні регіони України.

На черговій сесії, 31-го березня, розглядаючи питання “Про внесення змін до рішення селищної ради “Про бюджет Іваничівської селищної територіальної громади на 2022 рік”, наголосили, що завдяки перевиконанню місцевого бюджету є кілька мільйонів вільних коштів.

Тоді голова місцевої «Варти порядку» Руслан Мартинюк ініціював виділення організації 20 тисяч гривень на покупку палива.

Це звернення підтримав і депутат Роман Чипинюк. Він зазначив, що члени «Варти порядку» і особисто сам Мартинюк вже кілька разів возили благодійну допомогу в Київ, Миколаїв та інші регіони Східної і Південної України, де наразі бедуться найгарячіші бойові дії і відбувається бомбардування і знищення населених пунктів, а також декілька раз їздили і забирали звідти переселенців. А, оскільки відстань до цих територій чимала, то й палива теж треба багато, а воно дороге. Тому Чипинюк попросив інших депутатів підтримати прохання «Варти порядку» і виділити для них кошти.

Однак, голова громади Лідія Томашевська наголосила, що робити цього не варто. І на це, за її словами, є, нібито кілька причин: в раді не має ніякого списку із іменами членів організації й достеменно невідомо скільки саме людей до неї входить, не було жодного звіту про діяльність організації, і до того ж вона наразі фігурує в кримінальному провадженні.

“На “Варту” відкрито кримінальне провадження за фактом підроблення документа, зокрема, посвідчення члена цієї організації. Я виявила це. Я побачила посвідчення одного із членів “Варти порядку” під №40, хоча офіційно членів є лише 12. Там стояла печатка, яка є лише в мене, і нібито мій підпис. Хоча я нічого подібного не підписувала і жодного посвідчення “Варті” не видавала. Тому я звернулась в поліцію”, – зазначила Томашевська.

І зауважила, мовляв, поки триває кримінальне провадження, виділяти кошти організації не варто.

Однак, очільник “Варти порядку” Руслан Мартинюк запевнив, що це провадження вже закрите і, що Томашевська знає про це, адже отримала відповідний лист з поліції. Але зараз спекулюює цим й бреше, що вперше чує про закриття справи.

Та все ж більшість депутатів чомусь вирішили «станцювати під дудку» голови громади й, голосуючи за це питання, просто утрималися. «Смілиців», які все-ж-таки підтримали прохання Мартинюка, виявилося лише п’ять.

До речі, не підтримали прохання організації, яка дійсно допомагає людям, депутати вже вдруге під час цієї сесії.

У питанні “Про внесення змін до Програми підтримки ЗСУ на 2022-2025 роки”, яке винесли на пленарне засідання, йшлося й про матеріально-технічне забезпечення тероборони і добровольчого формування.

Мартинюк запропонував внести в цю Програму також і “Варту порядку” й також передбачити для неї фінансування з місцевого бюджету.

“Варта порядку” так само, як і тероборона та добровольче формування, є добровільною організацією. Ми допомагаємо людям, і теж готові стати на захист Іваничівської громади”, – наголосив він.

Однак Томашевська знову ж таки звеліла депутатам не голосувати за ці зміни. Бо, мовляв, потрібно “розробити окрему програму на фінансування цієї організації”.

Запевнення Мартинюка, що це займе чимало часу, а допомагати військовим і переселенцям потрібно вже зараз, на депутатів не подіяло і вони знову утрималися від голосування.

До слова, Томашевська не допомагає “Варті порядку” й “пхає палки в колеса” її діяльності, ймовірно, через особисту неприязнь до Мартинюка, який неодноразово критикував її бездіяльність, або ж відкрито вказував на її помилки. Хоча організація дійсно допомагає військовим, переселенцям і жителям, які опинилися в тих містах і селах, де зараз тривають запеклі бої і бомбардування.




коментарів: 2
  1. Пані Томашевська. Іваничі, Нововолинськ , Благодатне наразі здатні захистити тільки добровольчі формування. ЗСУ мають другі задачі. Якщо ми їх не забезпечим , не організуєм , не підтримаєм – то будемо лежати по узбіччях , як в Бучі …
    Не тратьте часу даремно. Кожен доброволець безцінний для громади, вони самоорганізувались , їх тільки потрібно підтримати.

  2. Як на мій погляд голова селищної ради правильно робить. Під час війни потрібно єдине керівництво і єдиний військовий орган , це територіальна оборона , якщо “Варта порядку” в кількості одного Мартинюка хоче допомагати підписуйте контракт з територіальною обороною .
    P.S.Журналістам “Бугу” ; зараз не на часі створювати паніку і розділяти членів громади на своїх та чужих.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок