<

Депутати Іваничівської громади відхилили пропозицію військового і не зняли з Томашевської премії

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:13 | 23.12.2022 / Іваничі / , , , /
Перегляди
6187
/ коментарів 18

З голови Іваничівської громади хотіли зняти надбавки до зарплати, які вона отримує за високі досягнення у своїй роботі. Пропозицію винесли на чергове пленарне засідання, яке відбулося 22-го грудня. Однак, депутати її відхилили.

На сесії розглянули депутатське звернення про зняття премії з селищної голови за високі досягнення у праці. Його надіслав місцевий депутат, вчитель ліцею №2, а нині – військовий, який добровольцем пішов захищати рідну країну від окупантів Роман Чипинюк.

Роман зробив проєкт рішення, перебуваючи на фронті. Написав просто від руки, сидячи в окопі на холодній землі, покритій снігом. Він вважає, що краще ці кошти спрямувати на потреби бійців, які щосекунди ризикують своїми життями, захищаючи рідну країну від окупантів. Або ж на розвиток рідної громади.

До слова, як писав БУГ, очільниця Іваничівської громади щомісячно отримує орієнтовно 24 тисячі гривні. З них майже 8 тисяч гривень – надбавка за високі досягнення в роботі.

Проте, за словами Романа, ніяких особливих досягнень, за які можна отримувати премію, в роботі Томашевської він не бачить.

Нагадаємо, перебуваючи на реабілітації після важкого поранення, Роман розповів журналістам БУГу, що йому соромно за рідну громаду і вчинки її очільниці, яка наполягає на збереженні пам’ятників  тоталітарних символів “совєтщини” в селищі. На його думку, в Іваничівській громаді не місце радянській символіці, російській церкві та владі, яка наполягає на збереженні пам’ятників тоталітаризму.

Проте, на жаль, на сесії депутати не підтримали пропозицію Романа і не зняли виплату премій Томашевській. Проголосував “за” лише один Володимир Сарабуна. Більшість обранців громади просто “утрималась”.

Місцеві активісти вважають, що таким способом депутати показали “свої справжні обличчя” й вкотре засвідчили, що першочергово думають про власні інтереси, а не про розвиток громади чи підтримку ЗСУ. Адже кошти, зекономлені на виплаті надбавок Томашевській, могли б спрямувати саме на це.

До слова, більшість депутатів є працівниками бюджетних установ. І у кулуарах вони говорили, що, мовляв, проголосували саме так, бо боялись, що Томашеська, розгнівавшись, може помститися і зняти премії не лише з них, а й з усіх працівників селищної ради. А, оскільки ті й так наразі отримують не велику зарплатню, то без надбавок це взагалі будуть “копійки”. І врешті це може призвести до низки звільнень за власним бажанням і того, що нікому буде працювати.

Нагадаємо, Томашевська сидить на трьох стільцях одночасно: окрім поста очільниці селищної ради, вона ще й працює в місцевій лікарні, де обіймає дві посади: лiкаря-методиста на 0,25 ставки та лiкаря-епiдемiолога теж на 0,25 ставки за сумісництвом. До того ж зарплату в медзакладі вона отримує чималу. Щомісячно це близько 10 тисяч гривень.




коментарів: 18
  1. Доброго вечора ! А що за брєд , не розумію , де ДБР а де СЬУ , що за матріархат !!! Процвітаючий куточок Волині , без сліз не глянеш і не проїдеш !!! Все мені коханій , баба Йошка , нагадує Московських попів , управи не має , на разі !!! Але всьому приходить кінець !!! Слава Україні !!! Слава Іссу !!!

  2. Друзі, а хіба в нашому суспільстві це в новинку? Що дивного? Умовно підлеглі мали б проголосувати за скасування премії умовно керівнику. Ви десь таке бачили, щоб підлеглі собі рили яму своїми руками?? І такого керівника, який би їм не помстився за це голосування? Це було б виключення , якби таке було можливим. Значить не в такий спосіб має вирішуватися питання преміювання.
    Нам ще з цього совка вишкрібатися довго, просякнуто ним все(

  3. Премія (від лат. praemia — нагорода, відзнака) — одна з форм заохочення успіхів, досягнутих в праці, науці, літературі, мистецтві чи іншій суспільно корисній діяльності.
    https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1%80%D0%B5%D0%BC%D1%96%D1%8F
    Законодавство України для місцевих органів влади не обмежує розміру “премій”: хоч 100% хоч 1000%. Це стало не заохоченням, а постійною доплатою.

  4. Іваничі то величезна корупційна структура,менти,самоврядування,і тд,чого та мадам блокувала перейменування вулиць,зняття танка?
    Дала фас малюнок закрасити ,який випускники на асфальті біля школи намалювали на тему руського корабля?!?;не здається вам,шановне товариство,що в даної тітки вже давно хліб-сіль для кацапів припасений?!?!

  5. Іваничівці, з вас лохів можна тільки посміятися ,ви вибрали собі “гідну”вас владу ,продовжуйта в тому ж дусі .

    • подякуй пенсіонерам, які живуть в іваничах. бо молодь вся виїхала і тому не голосувала

  6. Доброго Дня!
    Продивившись даний матеріал , глянувши відео , як всі утримуються зі сміхом !
    Це стид стид і стид . Та скільки ж можна за кого тут йти воювати , ох треба вас (мишей) було б трохи потрясти там . Не депутати а стидоба тьху ти гівно і все !
    Зачекайте хай но все це закінчиться і прийде той самий Роман Чипинюк , і. 100-ні таких як він то вони вас винесуть разом з тими стільціями !!!

  7. Факти річ уперта. А в усьому винна громада, яка вибрала таку ”голову” на свою голову!
    Це, як у відомій байці ”на той час суддями були якісь два осли…”. Так і тут. Сидять, їм добре! Роман їх захищає! Але своя сорочка ближче до тіла! Не хочете жертвувати малим? Стережіться! Бо віддасте найдорожче! Сором таким людям!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа