<

Депутати Іваничівської селищної ради не розглянули бюджет на 2017-й рік

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:35 | 23.12.2016 / Іваничі /
Перегляди
2
/ коментарі 3

22 грудня депутати  Іваничівської селищної ради під час сесійного засідання розглянули ряд питань. Головне питання – питання забезпечення життєдіяльності селищної ради-бюджет на 2017 рік довелося відкласти на 29 грудня.

Селищна рада втрачає близько 1 мільйона 428 тисяч гривень власних надходжень, на які розраховувала. Причиною тому є те, що Верховна Рада, приймаючи Державний бюджет  України на 2017-й рік, левову долю від акцизного податку на паливно-мастильні матеріали від автозаправок направила у державну казну.

Минулого року надходження від цього податку стовідсотково залишалися у місцевому бюджеті. А це понад 1 мільйон 700 тисяч гривень від реалізації пального і тютюнових виробів  та алкогольних  напоїв надійшло у бюджет селищної ради. Цього року місцевий бюджет може розраховувати лише  на 13,44% відсотка  або 198 тисяч гривень надходжень від автозаправок та 104 тисячі гривень від продажу алкоголю та тютюну. Тобто дохідна частина селищного бюджету зменшиться на 1 мільйон 428 тисяч гривень.

Селищний голова Федір Войтюк перш, ніж голосувати за порядок денний, запропонував провести спільне засідання всіх депутатських комісій, щоб прояснити ситуацію і прийняти якесь рішення.

— До бюджету 2017 року нам потрібно для утримання садочка 4 мільйони 300 тисяч гривень. З державного бюджету ми отримували субвенцію – орієнтовно 3 мільйони 36 тисяч 800 гривень. Нам не вистачає 1 мільйона 300 тисяч гривень, щоб садочок міг нормально прожити. Це з усіма видатками: заробітна плата, нарахування, енергоносії, харчування, медикаменти, ремонти, миючі засоби – все, що потрібно для того, щоб садочок функціонував. Це ми мали б змогу перекрити якраз власними надходженнями від акцизу,  на які ми розраховували, – сказав Федір Васильович.

Маючи вільні залишки та перевиконання бюджету на 195 тисяч гривень, а також розраховуючи на повне надходження акцизного податку, селищна рада мала можливість на 2017 рік не лише профінансувати видатки на всі захищені статті, забезпечити життєдіяльність садочка та комунального господарства, а й спланувала кошти на розвиток- 320 тисяч гривень було попередньо передбачено на ремонт доріг у селищі. При ситуації, що склалася, яким приймати бюджет селища, питання залишилося відкритим.

Депутати також вислухали інформацію по планових надходженнях і видатках до селищного бюджету на 2017 рік головного бухгалтера Тетяни Новосад, яка підсумувала, що із розрахунків доходів видатки будуть забезпечені приблизно на 80%. Висловивши різні пропозиції, депутати вирішили не розглядати питання бюджету 2017 року, не закривати сесію, сподіваючись, що ситуація проясниться до 29 грудня. Саме на цю дату перенесли розгляд питання бюджету селища на 2017 рік.




коментарів: 3
  1. Кількість депутатів на сесії вражає ( дивлячись на фото), політичні сили які висунули депутатів робіть висновки , чи можливо заняті підрахунком фінансових збитків після виборів в ОТГ, назад по 200 гривнів не позбираєте, а проблеми району вирішувати треба.

  2. Вражає!!! Всі так відкрито говорять і знають про 200 грн. а дій ніяких. Де відповідні органи?????

  3. Це не район! Це селищна рада! Тут політикою пахне тільки від 5 з 26 депутатів :)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа