<

Депутати Іваничівської районної ради оглянули табір “Барвінок”. Вирішили, що цього літа він прийме дітей на відпочинок

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:44 | 20.03.2017 / Іваничі /
Перегляди
10
/ Коментарі відсутні

17-го березня депутати Іваничівської районної ради зробили виїзний День депутата у комунальний заклад “Позаміський заклад оздоровлення та відпочинку дітей “Барвінок”, що у Павлівці Іваничівського району.

Мета цієї поїздки: оглянути заклад, визначитись з роботами, фінансуванням. І зробити все можливе, аби у ньому відпочивали влітку діти. Близько двох годин депутати оглядали територію, заходили у приміщення їдальні, душові, туалетне приміщення, спальні будиночки, дивились басейн, водонапірну башту.

Заклад прийнятий у спільну власність територіальних громад сіл і селища району рішенням сесії від 23.06.2016 року. Згідно Статуту засновником і власником є районна рада,  балансоутримувачем – відділ освіти та молоді районної державної адміністрації.

Завідувач методичним кабінетом Ніна Богун поінформувала про витрати на оздоровлення однієї групи минулого року та звернула увагу на основні проблеми.

А проблем тут цілий міх. Протікає водонапірна башта і водогін. Кошторис на ремонт, складений минулого року районним підприємством по будівництву, житлово-комунальному господарству та газифікації (начальник Олександр Тарасюк) складає півмільйона гривень. Окрім вирішення проблеми води, потрібно підключити електрику, прокласти каналізацію, оснастити кухню плитами, холодильниками, привести у належний стан душові, туалети, відремонтувати басейн, приміщення для проведення заходів. А ще перекрити спальні будиночки, поміняти в них електропроводку, поміняти вікна, двері, полагодити підлогу і ще чимало чого. А грошей на це все- великий нуль.

Голова Павлівської громади Андрій Сапожник запропонував закріпити спальні будиночки за сільськими радами. Він готовий взяти один будиночок і за місяць провести усі роботи, щоб він був придатний для відпочинку дітей, але з умовою, що Павлівська громада буде мати першочергове право на проживання у ньому дітей цієї громади на час відпочинку.

Депутат Ігор Тимощук вважає, що справу треба робити спільно, всім гуртом. Тому він звернувся до Олександра Тарасюка, аби той оглянув усі будиночки і порахував скільки треба дощок на заміну підлоги, рейок, балок, щоб звернутися за матеріалом до лісництва. А також він готовий власним прикладом показати, що можна зробити.

Була пропозиція звернутися за допомогою до керівників підприємств, підприємців, народного депутата Ігоря Гузя, релігійних громад. Список ймовірних спонсорів складе апарат районної ради, а голова Андрій Бадзюнь пообіцяв зустрітися з ними найближчими днями.

Щоб вирішити проблему води, вирішили поцікавитися встановленням потужного гідрофора, якщо від дасть змогу вирішити водопостачання кухні, душових, туалетів, наповнення басейнів і буде відповідати санітарним нормам.

Питання басейну пропонувалося вирішити купівлею надувного, який обійдеться набагато дешевше, аніж ремонт того, що є.

Бадзюнь пообіцяв, що з районного бюджету можна буде виділити тисяч 200 гривень. Залучити кошти, які будуть виділені на пришкільні табори на здешевлення путівок, половину путівок виставити на тендер для інших районів.

Але найперше, що потрібно, це призначити на постійно директора, який взявся б координувати роботу і рухати справи. До цього кожного разу повертались депутати, обговорюючи проблеми.

Була пропозиція залучити сільські ради на наведення порядку на території і у будинках уже наступної суботи, якщо дозволить погода.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер