<

Депутати Іваничівської ОТГ ділили кошти місцевого бюджету в онлайн режимі: в родичів одного з посадовців громади – підозра на COVID-19

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:45 | 15.07.2020 / Іваничі / /
Перегляди
179
/ коментарі 3

14-го липня відбулася сесія Іваничівської селищної ради, на якій ухвалили чимало важливих фінансових питань й розподілили кошти місцевого бюджету. Однак, провели її в онлайн режимі. Причина – COVID-19.

На коронавірус, ймовірно, захворіли родичі одного із високопосадовців Іваничівської громади. Про це в групі «Іваничівщина» написав депутат обласної ради, житель Іванич Олександр Бик.

Він звернувся до керівників і депутатів Іваничівської селищної ради і закликав їх відмовитись від проведення позачергової сесії, або ж утриматись від участі в ній. Мовляв, існує реальна загроза розповсюдження вірусу COVID-19. І цьому потрібно запобігти.

«Є досить переконливі відомості, що у вищих посадовців громади члени родини підозрюються у набуті вірусу COVID-19. Закликаю керівництво селищної ради та депутатський корпус утриматися від участі в сесії з метою запобігання вірусної інфекції в Іваничівській громаді до отримання інформації про забезпечення безпеки проведення сесії», – йшлося в дописі депутата облради.

Також Олександр Бик попросив зреагувати на проведення сесії селищної ради й правоохоронців.

До слова, цей допис наразі чомусь видалений.

Пізніше на офіційній сторінці Іваничівської селищної ради у фейсбуці опублікували відповідь на своєрідне звернення Олександра Бика.

Так, керівництво громади повідомило, що 14-го липня сесію все-таки провели. Однак, в режимі відеоконференції онлайн. А усі присутні в сесійній залі дотримувалися соціальної дистанції та використовували засоби індивідуального захисту.

«Повідомляємо для О.Бика і всіх жителів громади, що сесія відбулася, керівництво громади та окремі депутати брали участь в сесії в режимі відеоконференції онлайн. Присутні в сесійній залі дотримувалися соціальної дистанції та використовували засоби індивідуального захисту», – інформують на сторінці ОТГ.

Те, що ніяких порушень на сесії не було, підтвердила у коментарі й депутатка селищної ради Галина Макаринська. Вона зауважила, що потрібно було терміново затвердити кошти на співфінансування ремонту дороги Іваничі-Нововолинськ. Саме тому й зібрали позачергову сесію.

Також Макаринська порадила усім, хто боїться коронавірусу, ховатись вдома і не заважати іншим працювати.

Окрім цього, на сторінці Іваничівської ОТГ повідомили, що під час цієї сесії виділили кошти для функціонування ЦНАПу, затвердили продаж з аукціону нежитлового приміщення по вулиці Заводська, 10 (підвал колишнього магазину), з якого кошти підуть у бюджет громади. А також прийняли рішення про надання повноважень з роботи ЦНАПу.

Керівництво громади також звернулося до правоохоронних органів з проханням зреагувати на розголошення депутатом обласної ради Олександром Биком інформації щодо хворих на COVID-19.

Фото ілюстративне




коментарів: 3
  1. О.Бик правий , він не назвав жодного імені . А хто контролював дотримання соціальної дистанції ? А Вам , шановні потрібно ВСІ фінансові справи вирішити ? Мало ?

  2. В масці перед монітором – це шедевр, який як мінімум на Шнобелівську премію тягне :)
    Це трендець, малята, це трендець!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер