<

День громади святкували у Павлівці Іваничівського району

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:23 | 6.06.2017 / Іваничі /
Перегляди
43
/ коментарів 7

5 червня у селі Павлівка Іваничівського району на території Відокремленого підрозділу санаторію “Шахтар” відбулося свято – День громади.

На святі були гості: народний депутат України Ігор Гузь із своєю командою помічників, заступник голови Іваничівської районної державної адміністрації Людмила Войтович, заступник голови районної ради Юрій Мазурок, голови Литовезької та Поромівської об’єднаних територіальних громад Іван Іванчук та Євген Недищук, сільські голови околишніх сіл, підприємці, жителі Павлівської громади і не тільки.

На вході гостей святково одягнених, багато, як дорослих так і малечі, були у вишиванках, зустрічав духовий оркестр.  Вела урочистість начальник відділу культури Олена Шумик.

Голова Павлівської громади Андрій Сапожник привітав усіх із святом.

— Ми зібралися, щоб показати, що в єдності наша сила. Павлівська громада живе і працює тільки п’ять місяців. Але кожен з нас хоче бачити нашу громаду сильною і процвітаючою, а її громадян щасливими та забезпеченими. Шляхом об’єднання ми зможемо відстояти своє майбутнє, змінити на краще наше сьогодення,- зазначив у своєму виступі Андрій Сапожник.

Було представлено офіційну символіку Павлівської громади: герба і прапора. Попередньо було оголошено конкурс на її створення, який проходив у п’ять етапів, на конкурс було подано чотири роботи. За результатами рішення комісії, обговорення та експертизи геральдичного товариства за основу було прийнято ескізи герба та прапора, розробником шаблонів яких став Іван Хамежук. Він отримав нагороду від сільського голови. Андрій Сапожник висловив подяку директору санаторію “Шахтар” за надання території санаторію для святкування Дня громади та підготовки її до свята.

Народний депутат України Ігор Гузь відзначив, що йому приємно бути на такому святі.

— А ще більш приємно, що мій помічник-консультант Андрій Сапожник став головою Павлівської громади. Ви його вибрали, думаю, що не прогадали. Людина молода, активна, цілеспрямована. Такі люди повинні керувати громадами. Тут присутні голови Литовезької та Поромівської громад, які активно розбудовують власні території. Тож щиро хочу побажати, а це найголовніше, бути об’єднаними, бути активними, підтримувати голову, підтримувати депутатів, а вони у вас активні,підтримувати старост. Павлівська громада має можливості для розвитку. Ставте амбітні цілі, працюйте. Я готовий допомагати,-сказав ІгорГузь, а також поінформував, що за 2,5 роки його депутатства з його ініціативи Павлівська громада отримала 1 мільйон 700 тисяч гривень.- Зараз іде 250 тисяч гривень на село Трубки на будинок культури і на комп’ютерний клас у село Завидів.

Ігор Гузь вручив подяки депутатам Павлівської громади сіл Старий Порицьк та Трубки Миколі Юсковцю та Володимиру Шлапаку.

З вітаннями виступили радник голови Іваничівської районної ради Василь Живчин та заступник голови районної ради Юрій Мазурок і вручили подяки голови районної ради голові громади Андрію Сапожнику, бійцю АТО Миколаю Піварчуку, директору загальноосвітньої школи І ступеня села Переславичі Раїсії Гаврилюк, старості села Завидів Славяну Кулаю.

Заступник голови Іваничівської районної державної адміністрації Людмила Войтович, вітаючи Павлівську громаду із першим святом, подарувала Андрію Сапожнику вишиваний рушник з напутніми словами у добру путь нового сучасного активного самоврядування, на добру долю.

Із словами підтримки свого колеги виступили голови Литовезької і Поромівської громад Іван Іванчук та Євген Недищук. У своїх промовах вони визнали, що реформа неминуча і працювати нелегко, але висловили готовність дружньої підтримки один одного у подоланні труднощів для утвердження і розквіту громад. А ще звернулися до жителів Павлівської громади “підтримуйте голову, розумійте його і все буде вдаватися, бо нам, українцям все під силу.”

Директор ЗОШ І-ІІІ ступенів села Колона Василь Ілюшко передав вітання від свого земляка Олега Мандзюка, директора Українського інституту економічних досліджень, заступника голови Всеукраїнського громадського об’єднання “Звитяга” та вручив відзнаки об’єднання: орден “Єдність та воля” голові громади Андрію Сапожнику, знаки народної пошани, медаль “За відданість справі”- заступнику Ніні Петренко, медалі “За відродження України”- старості села Переславичі Миколі Смалю та підприємцю села Павлівка Олегу Хом’яку.

Усі ці приємні вітання, відзначення активних людей, доповнювалися виступами аматорських колективів, окремих виконавців сіл громади і запрошених, як дорослих, так і малечі.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих героїв новітньої історії.

Було багато розваг для відпочинку. Чимало вболівальників зібралося біля футбольного поля, де проходили матчі. Настільний теніс теж зібрав чимало охочих позмагатися у цій грі. Особливий азарт в учасників та глядачів викликало змагання з перетягування канату. В усіх змаганнях визначалися переможці, які були нагороджені.

Для справжніх чоловіків, серед яких було немало і жінок та дівчат, було знайомство із зброєю і можливість постріляти по мішені.

Та найлюдніше було біля дитячих майданчиків. Діти катались на каруселі, стрибали на батутах, спускались з гірок, катались на машинках, брали участь у різних іграх, які проводили з ними казкові персонажі.

Учасники свята мали можливість ознайомитися з історією кожної сільської сільської ради, яка увійшла в об’єднання, із стендів з фотоінформацією, а також посмакувати стравами господинь цих сіл, подивитися виставку робіт народних умільців. А шанувальники пісні і танцю насолоджувались концертом аматорів і професіоналів своїх місцевих артистів, як дітей так і дорослих, колективів і окремих виконавців, гостей із Литовежа- народно-аматорського колективу “Чиста криниця”  під керівництвом Володимира Сачка,  вокально-інструментального ансамблю “Перепілонька” з міста Луцька.

Дорослі і діти гуляли територією закладу, веселились, спілкувались, робили знімки і просто відпочивали. Цьому дозволив літній теплий день, купа різних забав і змагань, як для дорослих, так і для малечі і територія закладу, подібного якому немає у районі, та й напевно, в окрузі.

Такої масовості свята, мабуть, не було у цих краях ніколи. Упродовж усього дня аж до темна людей не меншало, а колони авто учасників свята стояли по обидва боки дороги протяжністю майже на один кілометр.




коментарів: 7
  1. Від цього об’днання ям на дорогах громади так і не зменшилось , а як обіцяли ???

  2. Треба було ще Царя Іваничівського запросити, це він дороги вміє робити для таких гулянь . В Милятині зробив же.

  3. Від створення громади ще не пройшло пів року, а а вам вже автобани подавай , будуть ще і дороги відремонтованіі іцентри адмін послуг створені
    ітд. не хай не обєднані сільські ради про свої здобутки розкажуть разом з царем.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця