<

Це привабливо, загадково та модно: учениці Іваничівського ліцею №2 відчули магію української хустки

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:31 | 7.12.2022 / Іваничі / , , , /
Перегляди
936
/ Коментарі відсутні

7-го грудня учні Іваничівського ліцею №2 імені Юрія Лелюкова приєдналась до фоточеленджу з нагоди Всесвітнього дня української хустки. Учні та педагоги не лише фотографувалися в традиційних жіночих головних уборах, а й навчилися різних способів їх пов’язання.

У навчальному закладі відбулись спеціальні уроки, під час яких вчителі розповіли про походження українських хусток, традиції й обряди пов’язані з ними, як носили головні убори українки і що вони символізували та які кольори й способи пов’язування полюбляли наші прапрабабусі.

Також педагоги пригадали багато фактів про український оберіг, розказали чимало легенд і родинних історій пов’язаних з хусткою та ознайомили з тим, як носили хустки у різних регіонах України.

Так, вчителі наголосили, що українська хустка ― це не лише головний убір жінки, але й важлива сімейна реліквія, яку передавали з покоління в покоління. Це давній символ жіночої душі, кохання та вірності. Здавна хустка вважалась українським національним аксесуаром, який зберігає в собі старовинні традиції. Це – невід’ємна  частина української культурної спадщини. Педагоги запевнили: якщо вишиванка це наш генетичний код, то хустка – оберіг та символ життя.

Опісля вчительки провели майстер-класи з пов’язання української хустки та розповіла дівчатам та хлопцям цікаві традиції носіння традиційного жіночого головного убора.

Освітянки довели на практиці, що українська хустка – це привабливо, загадково та модно в усі часи. А школярки, які поприносили з дому свої найдавніші і, на їх думку, найгарніші хустки, відчули себе привабливими панночками, від яких просто не відвести погляд.

У навчальному закладі переконані, що Всесвітній день української хустки – це не просто ще одне свято в календарі, а важливий внесок у збереження та популяризацію нашого національного надбання.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок