<

«Мене ніхто не попередив»: екскерівник Іваничівського Центру ПМСД Роман Киця прокоментував своє звільнення з посади, на яку призначили Сторонського

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:43 | 17.01.2023 / Іваничі / , , /
Перегляди
11333
/ коментарі 3

Ексдиректор Центру ПМСД Роман Киця розповів, що стало причиною його звільнення з посади, яку займав з 2014 року, як ставиться до таких кардинальних змін у своєму житті, та чому не склалися службові відносини з очільницею Іваничівської громади.

Нагадаємо, попереднього багаторічного директора Центру ПМСД Романа Кицю з посади звільнили 11-го січня. Його місце зайняв ексзаступник колишнього мера Нововолинська Віктора Сапожнікова та колишній заступник голови Володимирської РДА, ексдиректор Нововолинської лікарні Андрій Сторонський.

У коментарі журналістам БУГу Роман Киця розповів, що звільнення стало для нього цілковитою несподіванкою. Адже, незважаючи на непрості відносини з Томашевською, мовляв, на таке не очікував і не думав, що все станеться так раптово. Адже не було ніяких попереджень чи передумов для цього. Навіть документи в нього виманили обманом за два дні до офіційного звільнення.

“У понеділок, 9-го січня, взяли в мене документи: трудову книжку й особову справу. Сказали, що проста формальність, що будуть якось по новому формувати особові справи усіх працівників установ, які знаходяться в підпорядкуванні селищної ради.

А в середу, 11-го січня десь біля 10:00 мене покликала Томашевська у свій кабінет. І вже там мені повідомили, що я звільнений у зв’язку із закінченням трудового договору”, – повідомив ексдиректор ЦПМСД.

Однак, дивним в цій ситуації є те, що договір в Киці закінчився ще два роки тому. Однак Томашевська чомусь пригадала це тільки зараз.

Не менш цікавим є й те, що відповідно до прийнятого депутатами на сесії статуту Центру ПМСД, директор має призначатися за результатами спеціально проведеного конкурсу. Однак він, за словами Киці, так і не відбувся. Тож це означає, що нового директора Андрія Сторонського призначили з порушенням статуту медзакладу.

“Мій договір закінчився ще 2021 року, коли Центр ПМСД ще був у підпорядкуванні Володимир-Волинської райради. Тоді через закінчення контракту, мене призначили тимчасово виконувачем обов’язки директора. А коли в жовтні 2021 року медзаклад взяли на баланс Іваничівської громади, нічого не змінилося.

Я так і пропрацював т.в.о. директора півтора року. Офіційно мене не призначали на цю посаду, бо Томашевська казала, що має бути проведений конкурс і той, хто його виграє і стане директором медзакладу. Але з його проведенням чогось тягнули. І врешті його так і не було”, – наголосив колишній директор Центру ПМСД.

Як зазначив Роман Киця, ніякої нової посади йому не запропонували. Навіть два останніх тижні сказали не відпрацьовувати. Він іронізує, що тепер опинився на місці тих людей, яких йому доводилося скорочувати. Однак, із сумом зауважив, що він хоча б попереджав працівників за два-три місяці до цього, щоб ті були готові до змін. А його самого звільнили без жодного попередження.

Підтвердив Роман Киця й інформацію про те, що службові відносини з Томашевською в них не склалися вже давно. А найважливіша причина, на його думку, в тому, що вона не хотіла, щоб Центр ПМСД функціонував, як окрема структура, а був у складі лікарні. А він, навпаки, твердо відстоював незалежність медзакладу. Ця ситуація, мовляв, тягнулася роками. Ще відтоді, як Томашевська була головою райдержадміністрації.

Для колективу медзакладу, як зазначив Киця, його звільнення теж стало неприємним сюрпризом. Вони таких змін теж не очікували і, мовляв, не задоволені ними, адже за роки спільної роботи вже встигли спрацюватися, здружитися і налагодити хороші робочі відносини.

Шукати справедливості у суді Роман Киця наразі не планує. Каже, для цього потрібно мати терпіння, міцне здоров’я та й чималі кошти. Хоча, стверджує, що правда таки на його стороні і суд це тільки підтвердив би.

До слова, КНП «Іваничівський центр первинної медико-санітарної допомоги» обслуговує не лише жителів Іваничівської громади, а й мешканців Павлівської та Поромівської громад. Тож ці зміни стосуються і їх також.




коментарів: 3
    • Вона ні де порядку не наведе якби вона не підтримувала корупцією і не підтримувала русню Тай ще поставити на посаду керівника людину яка займалася корупцією то про який порядок ви говорите

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця