<

Community Policing реалізовують в Іваничівській ОТГ: «безпечне місто», варта порядку та шериф

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:40 | 18.11.2019 / Іваничі /
Перегляди
17
/ Коментарі відсутні

500 тисяч гривень передбачили в бюджеті Іваничівської ОТГ на реалізацію програми, яка спрямована на реалізацію проголошеного Націполіцією принципу Community policing, згідно з яким правоохоронці, органи місцевого самоврядування та громада мають відчувати спільну відповідальність за безпеку громадян.

14-го листопада на засіданні сесії Іваничівської селищної ради депутати затвердили програму забезпечення особистої безпеки громадян, підтримання публічного порядку та публічної безпеки, в тому числі безпеки дорожнього руху на території Іваничівської ОТГ, а також протидії злочинності на 2019-2023 роки.

Загальний обсяг ресурсів, необхідних для реалізації програми, складає 500 тисяч з бюджету ОТГ. Це кошти на проведення ремонту на поліцейській станції, фінансове та матеріально-технічне забезпечення діяльності офіцера громади, функціонування системи відеоспостереження тощо.

Т.в.о. начальника Іваничівського відділення поліції В’ячеслав Мартинюк розповів, що за принципом Community policing громада та поліцейський несуть спільну відповідальність за стан забезпечення охорони правопорядку і дотримання прав і свобод громадян.

“Раніше міліція не повністю брала участь в житті громади. Були тільки функції розкриття кримінальних правопорушень та охорона і забезпечення правопорядку. Community policing передбачає і спілкування, і вивчення проблем громади, вплив на них поліцейського. Наприклад, якщо поліцейський виявив щось: погане освітлення вулиць, аварійність на певній ділянці дороги, він пише листи-вимоги, складає адміністративні протоколи тощо”, – розповів Мартинюк.

У межах програми в Іваничівський ОТГ реалізовують проєкт «Поліцейський офіцер громади».

Іваничівська ОТГ «найняла» собі шерифа

Щодо інших напрямків, то це збільшення кількості профілактичних рейдів, додаткові залучення до патрулювання Нацгвардії та інших підрозділів поліції, створення громадських формувань.

“У планах ввести серед дітей дитячу юнацьку організацію «Ліга майбутніх правоохоронців». Щоб діти нам допомагали, проводили профілактичну роботу “, – зазначив головний іваничівський поліцейський.

Минулого року за кошти бюджету громади закупили для Іваничівського відділення поліції нагрудні відеореєстратори, які допомагають в документуванні як кримінальних, так і адміністративних справ.

В селищі встановлено 16 камер. Усі в’їзди у місто, громадські місця, небезпечні перехрестя – під відеоспостереженням.

Як розповів т.в.о. начальника поліції Іваничівського відділення, до патрулювання в ОТГ періодично залучаються бійці національної гвардії та роти поліції особливого призначення.

Разом з тим громадськість бере активну участь. Створено два громадських формування в ОТГ: Варта порядку Іваничівщини та Павлівщині.

“Функціонують з 2016 року. Вони малочисельні, раз на два тижні заступає двоє чоловік до патрулювання. Допомагають поліцейським, їздять з патрульними. Хлопці завжди є на зв’язку. Виступають понятими, навіть вночі”, – розповів Мартинюк.

Додав також, що вартовий порядку під час несення служби користується тим самим соцзахистом, що і поліцейський.

Загалом підхід Community Policing побудований на принципах постійної комунікації, де поліція та місцева громада разом відповідають за безпеку; поліція реагує на місцеві потреби й вимоги, які визначає громада; підхід до вирішення кожної з місцевих проблем є індивідуальним.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця