<

Чутки над БУГом: Сільський голова Бородчук розглядає варіант створення Грядівської ОТГ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:17 | 8.03.2018 / Іваничі / /
Перегляди
10
/ коментарів 6

Як стало відомо інтернет-виданню “БУГ” із власних джерел, голова села Гряди Іваничівського району Микола Бородчук, який донедавна виступав за об’єднання з містом Нововолинськ, розглядає можливість створення Грядівської ОТГ, куди мають входити 5 сіл.

Про це голова сільради розповів, коли у місті підняли питання лікування пацієнтів з приміських сіл у Нововолинській ЦМЛ.

Нагадаємо, що у Нововолинській центральній міській лікарні фінансової компенсації за те, що лікують жителів Гряд, не отримали, відтак частині мешканців Іваничівського району тепер відмовлено в наданні медичної допомоги.

У лікарні погоджуються надавати послуги лише мешканцям громад, керівництво яких делегувало субвенцію зі своїх бюджетів (Поромівській та Литовезькій). В той же час більшість жителів із сіл Грядівської сільської ради хочуть лікуватися в Нововолинську.

Виходом із ситуації, що склалася, сільський голова Гряд Микола Бородчук вважає об’єднання 5-ти сіл в Грядівську громаду – тоді, отримавши кошти медичної субвенції, можна перерахувати їх в міську лікарню. Він також апелює, що близько 700 мешканців сіл Грядівської сільської ради працюють у Нововолинську і ПДФО сплачують саме сюди, однак у лікуванні хворих місто відмовляє.

Також Микола Бородчук вважає, що проблему обслуговування пацієнтів з села можна було б вирішити шляхом доєднання до Нововолинська і отримання таких прав, як селище Благодатне.

Хоча 24-го лютого 2017-го року на сесії Нововолинської міської ради депутати проголосували за питання “Про ініціювання співробітництва між територіальними громадами міста Нововолинська та Грядівської  сільської ради Іваничівського району”, належної співпраці між містом та селом так і не вийшло.

Нагадаємо, що ініціювання співробітництва між територіальними громадами міста Нововолинська та Грядівської сільської ради Іваничівського району відбувалося з метою: налагодження зв’язків та співпраці, забезпечення громади якісними комунальними, медичними, освітніми та адміністративними послугами, поліпшення інфраструктури, забезпечення потреб громади міста у вільних земельних площах для житлового та нежитлового будівництва та спільного використання земельних ресурсів.

Сільський голова каже, що місто не хоче об’єднуватись із сільрадою, тому як варіант розглядає створення Грядівської ОТГ.

Це – інсайдерська інформація. Ви маєте резонансну інформацію з сфери політики, бізнесу, діяльності правоохоронних органів? Хочете, аби очевидне для Вас перестало бути таємницею за сімома замками? БУГ допоможе! Пишіть нам: bugorgua@gmail.com
Ми відкриті до спілкування. Гарантуємо конфіденційність, чесність та толерантність. Західна Волинь заслуговує на значно більше правди!




коментарів: 6
  1. Яка це реформа, коли сільську раду перейменовують на ОТГ? Не бачу сенсу. Ще не так довго до виборів, можна потерпіти.

  2. До виборів дійсно недовго:Ну вже побачить громада,як ті що так прагнуть зайняти місце голови будуть працювати “усєрдно”.А поки до квітня Морозу вигідно,щоб ми були до нього,щоб люди підписували контракти з його сімейними лікарями,тому він і готовий прийняти до себе,хоча лікарів не вистачає і на Нововолинських жителів)))

  3. Шановні, я мешкаю у с. Низкиничі,з народження!!! Все життя працюю у м.Нововолинську, усі комунальні послуги ми сплачуємо у місто. До центра міста пішки 10-15 хв. Місто Нововолинська будувався на землі цих сіл… чому за довідкою, чи за лікарняним листом я повинна їхати за декілька км? Ми вже давно є у м. Нововолинську… за 27 років незалежної України, Градівська сільська рада нічого глобального для сіл не зробила… То чому має зробити Градівська громада? Я підозрюю, що нас, населення знову використовують… моя думка, ми повинні називатися м. Нововолинськом!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок