<

Через жахливу дорогу «Нововолинськ-Верхнів» не може проїхати шкільний автобус

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:52 | 9.12.2015 / Іваничі /
Перегляди
13
/ 1 коментар

Питання ще й в тому, що ремонтувати її ніхто не збирається. Дорога «нічия», бо не стоїть на балансі ні в Іваничах, ні в Бужанківській сільській раді, куди входить село Верхнів.

Стан доріг – проблема №1 на Іваничівщині. Та вирішувати її влада не поспішає. Діти з Верхнова на навчання в Бужанку, де знаходиться школа, їдуть автобусом… полями. Як розповіла директор навчального закладу Галина Кінах, раніше цей шлях стояв на балансі складів вибухових речовин, Склади закрилися і дорога стала нічиєю – не взяв її на баланс ні район, ні сільська рада.

«Дорога знаходиться у кошмарному стані. Якщо від гаражів їхати на сторону Верхнова, то пробратися неможливо. Єдиний вихід: ми їдемо через поле, поки сухо. Бо там такі калюжі – до півметра глибиною. Раніше наш «Школярик» їхав через місто Нововолинськ, забирав дітей з Шахтарського і прямував в Бужанку. А зараз поміняли маршрут, бо автобус не може тудою їхати. Тепер він їде прямо з Бортнова на Бужанку, а там така величезна гора… Поки ще сухо, то можна пробратися, а коли випаде сніг? З Верхнова  в школу їздить 7 дітей. Ми зверталися неодноразово в район з проханням допомогти, піднімали це питання на сесіях райради, але безуспішно. Попередній сільський голова Сергій Тимощук не хотів брати на баланс сільради», – розповідає Галина Кінах.

Новообрана очільниця громади  Тетяна Тюхта тільки, як кажуть, входить в колію усіх господарських питань і говорить, що буде розбиратися з цією проблемою, хоч «колишній сільський голова не взяв на баланс, бо казав, що це не просто зробити».

Батьки, які хвилюються за своїх діток, бачать два варіанти вирішення питання: або ремонтувати дорогу, або будувати нову школу у Верхнові. А районна влада хай обирає, який з них обійдеться їй дешевше.




один коментар
  1. Це ще європейська дорога, Ви подивіться дорогу Іваничі-Литовеж через Заболотці, Іваничі-Самоволя через Перотоки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер