<

Бужанківський ліцей Поромівської ОТГ став учасником екопроєкту Zero Waste School

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:42 | 25.09.2020 / Іваничі / /
Перегляди
8
/ Коментарі відсутні

Команда Бужанківського ліцею імені Миколи Корзонюка Поромівської ОТГ брали участь в екологічному проєкті для школярів Zero Waste School, організованого Фондом Кличко спільно з Coca-Cola Foundation.

Впродовж реалізації проєкту проводили тренінги у ліцеї для учнів, батьків та шкільного персоналу, навчали їх правильному сортуванню сміття. Протягом шести місяців екоактивісти робили різні акції, квести, естафети, щоб очистити своє село і території навколо нього від сміття. Залучали до акцій учнів ліцею та школярів із сусідніх сіл Поромівської ОТГ, жителів села.

Про це розповіла директорка ліцею, керівник проєкту Світлана Василюк.

Проєкт Zero Waste School, створений з метою навчити школярів та вчителів через неформальне навчання впровадити культуру сортування відходів у своїй школі, громаді, а згодом і у світі. Навчають ніби простих речей: не викидати сміття, а сортувати його і здавати на переробку, правильно поводитися з побутовими відходами, щоб не засмічувати планету.

Цьогоріч, у зв’язку із карантином, навчання проходило онлайн, через ZOOM. Учасники проєкту після навчання реалізовували свій локальний проєкт “Чистий стадіон – безпечний спорт!”. Його мета – чистота на стадіоні не лише після спортивних змагань, але й кожного дня. Якщо не буде сміття, то займатися спортом буде безпечніше.

Екоактивісти проводили челенджі: “Прибери територію”, «Чисте довкілля», акції “Здай макулатуру — збережи дерево”, «Не викидаємо використаних батарейок», «Пластик до пластику». Отримані кошти спрямовували на потреби ліцею. Ще ми звітували у соцмережах про свою роботу громаді, знімали фото та відео, проводили просвітницьку діяльність і залучали у ряди активістів все більше дітей і дорослих.

“В подарунок ми отримали просвітницькі плакати, оформили в коридорі з них еко-куточок, щоб школярі могли кожного разу бачити і вчитися, як правильно сортувати сміття, як поводитися із відходами.

Дуже приємно бачити, що зміни відбулися. Звичайно, що це тільки початок і роботи буде багато”, – зазначила керівниця ліцею.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер