<

Бруд, відсутність постільної білизни, п’яні батьки: на Іваничівщині перевірили умови проживання неблагополучних сімей

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:05 | 24.06.2021 / Іваничі / , /
Перегляди
3336
/ 1 коментар

23-го червня в селища Іваничі та селах Соснина, Мишів, Іванівка соцпрацівники та правоохоронці перевірили житлово-побутові умови проживання 10 дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Обстеження проводили начальниця служби у справах дітей  селищної ради Жанною Гринюк спільно з працівниками органів Національної поліції Володимиром Семенюком та Іванною Атлас, – повідомляють на сайті Іваничівської селищної ради.

У ході проведення рейду перевірили житлово-побутові умови проживання 10 дітей, які перебувають  у складних життєвих обставинах, та проживають у  3-х сім’ях. В результаті чого встановлено, що в двох багатодітних сім’ях батьки не створили належних умов для проживання дітей: в будинках брудно, не прибрано, меблі поламані, постільна білизна в основному відсутня, брудні речі розкидані по ліжках та підлозі. Ще в одній сім’ї мати малолітньої дитини мала чітко виражені ознаки алкогольного сп’яніння.

Батькам надано рекомендації та поради  щодо практичного покращення умов проживання дітей, терміни для виправлення ситуації, роз’яснено як доглядати за малолітніми дітьми в жарких погодніх умовах та не допустити виникнення пожеж.

В чергове батьків попереджено про відповідальність за неналежне виконання батьківських обов’язків, ознайомлено з підставами щодо позбавлення батьківських прав (ст. 164 Сімейного кодексу України).

Окрім того, з’ясовано умови утримання та виховання дитини, позбавленої батьківського піклування, в сім’ї піклувальника. Порушення законних прав та інтересів статусної дитини не виявлено.

За  результатами візитів складено акти обстеження житлово-побутових умов проживання дітей.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер