<

Землевпорядники Іваничівського відділу Центру ДЗК “допрацювалися”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:22 | 16.11.2017 / Іваничі, Нововолинськ / /
Перегляди
146
/ коментарів 5

Критична ситуація склалася в Іваничівському районному відділі Волинської регіональної філії ДП “Центр державного земельного кадастру (ДЗК)”. Люди роками чекають на результати роботи землевпорядників, з яким укладали договір на виконання робіт.

Процес оформлення та переоформлення земельних ділянок є досить довготривалий. Не одну інстанцію потрібно пройти та не одне рішення отримати.

Багато часу в процесі вирішення земельних питань займає комплекс землевпорядних та замлеоціночних робіт. Дані роботи виконують державні та приватні структури. Серед них є державне підприємство – Центр ДЗК, який має свої обласні та регіональні структури.

На замовлення фізичних і юридичних осіб структурні підрозділи Центру ДЗК виконують ряд робіт: розробляють проекти та технічну документацію  землеустрою, проводять розробку нормативної грошової  та експертної оцінки землі, виконують інші види документації із землеустрою.

Від їхньої роботи значною мірою залежить увесь процес оформлення земельних ділянок. На жаль, не рідко складається така ситуація, що через бездіяльність землевпорядників він гальмується. Люди не можуть отримати, приватизувати, переоформити землі. Саме така ситуація склалася в Іваничівському відділі Центру ДЗК.

Журналістам “БУГу” неодноразово поступали скарги від громадян на іваничівських землевпорядників. Усі вони виглядали приблизно однаковими: не виконують умови договору, не виходять на зв’язок, самостійно просять відвозити і забирати документи.

На даний момент взагалі не має працівників, які повинні були виконувати роботи. Начальник відділу Юрій Редька та спеціаліст Сергій Ліщинський звільнилися, залишивши за собою, як каже керівництво, “десятки справ”. Однак, їхня кількість сягає доволі більших масштабів.

2-го листопада була проведена спеціальна нарада, на якій виносили питання по зобов’язаннях на виконання землевпорядних робіт Іваничівським відділом Центру ДЗК. На ній був присутній керівник Волинської філії центру Олександр Семенюк. Невдоволені громадяни висловлювали своє обурення щодо діяльності іваничівських спеціалістів та вимагали завершити роботи, які передбачалися укладеними договорами.

Зауважимо, що послуги Центру ДЗК є платними. Сума залежить від обсягу виконаних робіт. На нараді в процесі обговорення вияснилось, що навіть не з усіма замовниками укладали договір і деякі мають лише чек на оплату робіт.

Скільки ж років чекають на проведення робіт? Виявляється, що є й такі, які зверталися до землевпорядників і п’ять років тому. Точної кількості невиконаних договорів не називають. Люди зверталися, їм обіцяли зробити необхідні роботи, однак “повезло” одиницям.

Що робити ошуканим громадянам? Поки що планується провести інвентаризацію реєстрів громадян, які зверталися до Іваничівського Центру ДЗК. Людей просять інформувати за місцем проживання сільських землевпорядників, які будуть приймати скарги і передавати їх обласному управлінню. Або ж можна самостійно звернутися безпосередньо в Іваничівський відділ.

При собі необхідно мати усі документи. Навіть якщо є лише чек про оплату, без договору, громадяни мають право на виконання робіт. Також можна вимагати повернення коштів та звернутися до іншої організації. Окрім державного Центру ДЗК є також приватні установи, які виконують подібні послуги.

За словами Семенюка вони не відмовляються від зобов’язань Іваничівського відділу. Всі роботи будуть виконані. Залучать спеціалістів Волинської філії Центру ДЗК, Горохівського відділу, при потребі і Володимир-Волинського. Також готовий вийти на роботу колишній працівник.

Скільки часу потрібно буде, щоб виправити роботу своїх підлеглих Семенюк не відповідає. Разом з тим, наполегливо просить усіх звертатися до Центру ДЗК з усіма наявними документами. Запевняє, що готові якнайшвидше розібратися з цим питанням.

До слова, кожен замовник має право також звернутися в суд, щоб оскаржити не виконання умов договору та в правоохоронні органи за фактом зловживання землевпорядниками своїми службовими обов’язками.




коментарів: 5
  1. От який бардак в кабінеті, таке й робиться із землею в Іваничівському районі. В кадастровій карті безліч помилок, ділянки не на своїх місцях або ж накладені одна на іншу. Терміново потрібно щось робити!!! Нехай повертають попередніх працівників, щоб ті виправили свої помилки і понесли відповідальність. Тай у сільських радах повинні працювати кваліфіковані спеціалісти, а не хто попало.

    • Помилки, які Ви перерахували, властиві не лише Іваничівському району. Є райони і з гіршими ситуаціями. Це помилки не лише землевпорядників,була введена прив’язка до нової системи висот. Тому така плутанина на публічній кадастровій карті.

      • Олена. Цілком підтримую. Ще десять років тому провідні геодезисти казали, що перехід на нову геод. основу (УСК-2000) потребує системного підходу та великого державного фінансування. Цей перехід треба було зробити до введення публічної карти. Але, де велика політика – там немає здорового глузду, тому маємо те, що маємо.

  2. Це знято кадри під час ремонту які проходили по усіх кабінетах другого поверху проводилася заміна вікон
    Ми дякуємо людям які незалишили своі робочі місця як і працівники Редька та Ліщинський людина,яка навіть непрацює погодилася розгрібати цей бардак який створив керівник Редька і сам втік

  3. бардак створив не Редька а попереднє керівництво – “сімейний підряд” куди входили і плєні і воєні… А обласне керівництво куди дивилось?…. як звіти приймало? з них перших треба питати а не тепер Редька крайнім робити… Запізно проснулись…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер