<

Батьки школярів обурені відсутністю опалення в школах Іванич: пояснення керівників структур

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:48 | 7.11.2022 / Іваничі / , , /
Перегляди
1253
/ коментарі 2

На вулиці вже похолодало, однак в навчальних закладах Іванич опалення досі не включили. Понад два тижні школярі змушені були мерзнути, або ж сидіти на уроках у верхньому одязі. Про це журналістам БУГу повідомили батьки учнів.

Так, одна з мам розповіла, що діти були змушені навчатись в холодному приміщенні весь тиждень. За її словами, канікули чомусь перенесли і “морозили” дітей.

Юлія зазначила, що звертались з проханням ввімкнути в школі опалення до заступника голови селищної ради Віктора Березюка, який курує це питання. Але він, мовляв, сказав, що тепло пустять, коли температура повітря три дні поспіль буде нижчою за +8 °С. Але самі керівники громади, як каже мама, мерзнути не хотіли і користувались обігрівачами.

“Нехай куплять дрова за ті кошти, які економлять на вимкненому вуличному освітленні, і таки палять в школі. А не розказують, що не можуть запалити, бо температура не така. Чогось у Нововолинську і Володимирі вона така. А в нашому “портовому місті” все як завжди через одне місце”, – обурилась Юлія.

Керівник Київської фірми ТОВ «АВАНТІ-ДЕВЕЛОПМЕНТ», яка надає послуги з теплопостачання комунальним установам Іванич, зокрема й ліцею №1, Олег Новосад, у коментарі БУГу, підтвердив інформацію про те, що опалення в ліцеї №1 поки не ввімкнули.

Однак, зазначив, що рішення про відтермінування початку опалювального сезону прийняли через канікули, які почались 7-го листопада і триватимуть тиждень до 13-го листопада. Тож, аби не опалювати пусті приміщення і не викидати чималі кошти на вітер, вирішили пустити тепло в ліцей №1 вже з 14-го листопада, коли учні повернуться за шкільні парти.

Що стосується інших комунальних установ, зокрема будинку школяра, інклюзивного центру, дитсадочка та музичної школи, то вони, за словами Олега Новосада, опалюються вже тиждень.

Він запевнив, що учні ліцею №1 мерзнути більше не будуть.

“Ми у суботу-неділю, 12-13-го листопада, ввімкнемо там котельню і прогріємо приміщення, аби у понеділок, коли учні повернуться до навчання, їм вже було тепло”, – пообіцяв Олег Новосад.

Однак, він зауважив, що це стосується лише ліцею №1. Адже тільки ця школа опалюється котельнею на твердопаливному котлі.

Нагадаємо, в 2014 році тут був реалізований проєкт, у рамках якого київська компанія «Аванті-Девелопмент» повністю перевела всю бюджетну сферу на опалення тріскою власного виробництва. Так, за кошти інвестора в селищі переобладнали основні котельні. Одна з них опалює лікарню, інша – ліцей №1 і ще одна – центральні будівлі: дитсадочок, Будинок культури, податкову інспекцію, адмінбудівлю селищної ради, бібліотеки, інклюзивний центр та музичну школу.

Аби дізнатися, яка ж ситуація в інших навчальних закладах громади, журналісти БУГу звернулися за коментарем до начальниці відділу освіти, культури, молоді та спорту Алли Наумук.

Вона розповіла, що, аби зекономити кошти місцевого бюджету, вирішили діждатись закінчення канікул, адже вмикати опалення лише на два дні було не доцільно. До того ж, зазвичай опалення вмикають тоді, коли температура повітря три дні поспіль є нижчою за +8 °С. А цього, мовляв, не було.

Однак, головна освітянка громади, як і Олег Новосад, запевнила, що 14-го листопада в усіх навчальних закладах буде тепло.

“Ті школи, що опалюються газом, теж будуть мати тепло. Кошти в бюджеті закладені до кінця фінансового року. Договори з підписані. Тож причин переживати не має”, – наголосила Алла Наумук.

За санітарними нормами для навчальних закладів температура має становити не нижче +17 та +20°С. Батьки сподіваються, що після канікул їх діти вже мерзнути не будуть, а навчатимуться в теплі й комфорті.




коментарів: 2
  1. А чому вони ні слова не згадали, що колишня “школа Інтернату”, яка завжди була з’єднана трубами з 1 школою гімназією, якимось міфічним чином від’єдналась, і опалюється газом, хоча на території цієї школи інтернату розташована як і газова котельня, так і твердопаливна. Чому не підключити її теж до твердопаливного котла?? Газ такий дешевий? І правильно зауважила Юлія, нехай селищна рада, публічно дасть відповідь куди витрачаються кошти які були закладені в бюджет селища на освітлення. Так як з початку повномасштабного вторгнення освітлення в селищі працювало всього кілька днів приблизно у вересні. Потім через заклики влади економити електроенергію знову виключили. Куди витратять кошти які були закладені на освітлення??

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер