<

Батьки іваничівської борчині Оксани Гергель відвойовувати ліцензію на Олімпіаду їздили в міністерство

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:54 | 29.07.2016 / Іваничі / , , /
Перегляди
412
/ Коментарі відсутні

Після зустрічі Василя і Надії Гергелів з першим заступником міністра молоді та спорту Ігорем Гуцулом та президентом Національного олімпійського комітету Сергієм Бубкою їхній доньці-спортсменці повернули ліцензію на Олімпійські ігри в Ріо-де-Женейро.

Про це інтернет-виданню “БУГ” повідомив батько борчині Василь Гергель (на фото).

Нагадаємо, що ліцензію на Олімпіаду в Оксани забрали через результати допінг-проб, які зафіксували невелику концентрацію мельдонію в організмі спортсменки. Таким чином, спортивні результати української борчині були анульовані, а дівчина відсторонена від участі в Олімпіаді.

Проте звинувачення у вживанні допінгу не підтвердилися. Відтак, Оксана зможе виступити у складі збірної України на Олімпійських іграх в Ріо.

12079177_922631491149715_2750706738005910139_n

“Донька після такого повороту подій зовсім руки опустила, хоч продовжувала тренуватись. Мельдоній, через який у неї спочатку забрали ліцензію, вживала ще торік – тоді цей препарат не був заборонений. Вона у нас дівчинка темпераментна, відразу сказала, що випрошувати участь у Олімпіаді не буде: “Не треба, то й не треба”, – каже батько спортсменки.

Подружжя Гергелів не здавалися, шукали різні способи довести, що дочка не винна. Там де Оксані не посприяли навіть спортивні адвокати, допомогли батьки, хоч зробили це без її згоди.

“Оксана навіть і не здогадувалася, що ми поїхали в Київ. Міністра молоді та спорту не було, поспілкувалися із його заступником Гуцулом, але реальну допомогу нам надав саме Президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка.

Він також, дочекавшись офіційних документів про участь Оксани в Олімпіаді, першим зателефонував і висловив привітання. Коли донька нам на радощах дзвонила, ми вже знали… Щоправда, дуже сердилася на нас з дружиною, що поїхали справедливо виборювати її ліцензію”, – розповідає Василь Гергель.

Зараз Оксана перебуває у столиці, 9-го серпня вилітає до Бразилії. Вона все життя мріяла взяти участь в Олімпійських іграх, тепер готується до змагань.

“Спортом займалась з 5-ти років. Має футболку з написом-побажанням “Майбутній чемпіонці”. Часом питаємо, чи заміж ще не виходить, а вона: “Я за місяць-два попереджу, якщо що”. Вперта така, як я. За 25 рублів степендії всю математику визубрив, хоч у школі страшно не любив цю науку. Завжди потрібно мати стимул”, – жартує батько  борчині.

На Олімпіаді Оксана Гергель боротиметься за медаль, її перемоги чекає вся Україна. А от батьки спортсменки вже перемогли у боротьбі за дитячу мрію своєї доньки.

10989019_1616849965225190_4998872278055612543_n




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер