<

Андрій Бадзюнь хоче зірвати святкування 50-річчя відновлення Іваничівського району?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:18 | 20.03.2017 / Іваничі /
Перегляди
9
/ коментарів 14

Голова Іваничівської районної державної адміністрації Лілія Кревська виступила ініціатором проведення святкування 50-ти років відновлення Іваничівського району. Голова Іваничівської районної ради Андрій Бадзюнь проти проведення урочистих заходів. 

17 -го березня на 14-ій позачерговій сесії  в питаннях “Різне” голова Іваничівської районної ради Андрій Бадзюнь підняв питання святкування 50-ти років відновлення Іваничівського району.

– До мене неодноразово звертались іваничівці, що то за святкування 50 років? По-перше: іде війна. Друге: не відомо, через рік чи через два, чи через три може бути об’єднання районів. По-третє: назвіть, які райони святкували. Я дізнавався. Святкував один Луцький район в минулому році. На святкування потрібні гроші. Мені сьогодні іваничівці кажуть: “Перенесемо”,- відзначив Андрій Бадзюнь.

Склалося враження, що це питання було наперед зрежисовано. Депутат Віктор Дорошук піднявся і сказав, що він пропонує відтермінувати святкування. Бадзюнь в цей час продовжував стверджувати, що коли йде війна, проводити такі заходи недоречно.

Відзначати 50-у річницю відновлення району неактуально, бо йде до ліквідації району. Тому дане святкування – це, скоріше, відзначення похорону району. Інша справа, коли проводили акцію 15-го лютого – це збирали гроші для тих, хто їх потребує. А сьогодні витрачати гроші на якесь неактуальне святкування і в такий трудний час недоречно, – така думка заступника голови районної ради Юрія Мазурка.

– То що ви скажете?- звернувся Бадзюнь знову до Віктора Дорошука.

– Відтермінувати до осені, а якщо нічого не поміняється – взагалі відмовитися від святкування,- сказав Дорошук.

Відтак, щоб проводити свято, має закінчитися війна і мають бути гроші. Такі мотиви перенести святкування.

Дата 50-річчя відновлення району припала на грудень 2016 року. Оргкомітет спланував святкування на теплу пору року – орієнтовно після Пасхи, Провідної неділі. Про це повідомила заступник голови районної державної адміністрації Людмила Войтович.

Андрій Бадзюнь надав слово Людмилі Войтович (голови районної державної адміністрації Лілії Кревської на сесії не було), щоб почути, що у планах святкування.

– Урочистості планується провести 12-го травня у районному Домі “Просвіта”. Працює оргкомітет. Зроблено багато наміток. У фойє Дому “Просвіта” маємо встановити виставку світлин із історії району. На свято будуть запрошені люди, які зробили внесок у розвиток району, котрі проживають на території і за його межами, а також науковці, вчені. В районі є гарні люди. Ми повинні ними пишатися. І цих людей треба вшанувати,– сказала Людмила Войтович.

Вона розповіла, що будуть виготовлені ювілейні медалі, уже є їх ескізи. Будуть також нагороди районної та обласної адміністрацій. Планується провести соціальні акції до 50-річчя району, зробити святковий випуск районної газети до ювілею, провести перемовини із земляками, які є учасниками творчих колективів. Є попередня домовленість, що завітає президентський оркестр, який гастролює з благодійним концертом по Україні в підтримку воїнів АТО, візьме участь у святкуванні народний ансамбль пісні і танцю “Черемош” при Національному університеті імені Івана Франка міста Львові.

На запитання, в яку суму обійдеться святкування, Людмила Миколаївна відповіла, що у 40 тисяч гривень – це на нагородження, вітання, квіти, банери, вінки, виставкові стенди, проведення масових заходів, прийом делегацій, які будуть запрошені на свято.

– Я так слухаю, що районної ради не буде, а депутати гроші мають виділити, – зауважив Андрій Бадзюнь.

Були думки різні. Павло Семенюк говорив, що на такий захід потрібні гроші, що в бюджеті району немає коштів.

Валерій Гурський вважає, що від своєї історії не треба відмовлятися. Запропонував відкласти це питання до чергової сесії, яка запланована на 30 березня, щоб дізнатися думку людей у селах, бо це районне свято. Оксана Рубан теж підтримала думку відкласти прийняття рішення з святкування на сесію 30 березня.

Але схоже на те, що Андрій Бадзюнь твердо для себе вирішив, що 12-го травня святкування 50 років району не відбудеться і переконаний, що отримає в цьому підтримку депутатів, як отримав, коли запланував не прийняти районний бюджет у грудні минулого року. Тому він поставив на голосування пропозицію Віктора Дорошука, яку депутати, не дивлячись на різні думки, які висловлювали, підтримали одноголосно. На сесії був присутній 21 депутат.




коментарів: 14
  1. Можливо моя позиція є трохи сеператистською , але виправдовувати своє рішення війною не є політкоректно , людей достала ця війна , і не потрібно кожен раз де є можливість згадувати це слово .
    Вистачило звертання Бадзюня на святі в домі Просвіта до річниці Майдану… В свойіх словах там він лише те і робив що шукав ходи і слова , щоб наголосити на свойій сварці з Кревською.
    Людям потрібно відпочити від тієйі війни , так ми не забуваєм про нейі , але потрібно думати і про себе . Погоддуюсь з Кревською на рахунок портретів Небеснойі сотні якими реально обвішалися !

  2. На 300 л бензину на одне авто ради щомісяць є гроші, на премії і надбавки є, видання книжечок про роль свободи в житті району є гроші, а на святкування свята району немає! Що таке 50-річчя району? Це підсумок здобутків, праці цілого покоління людей.
    Як нічого не робиться для того району, то воно й не хочеться!

  3. Район був,поки Бадзюня не було і не йому вирішувати чи святкувати,чи ні.Це мають вирішити люди.Занадто багато він спекулює війною.Нехай би зайнявся тим,щоб зберегти район.

  4. Знаєте, що БУГ! Читаю ваше цькування на Бадзюня і вже тошнить від того! Я розумію, що він конкурент Гузя, АЛЕ навіщо ви так висвітлюєте це. Які святкування можуть бути? Ми ж живемо тут спокійно, добре, правда? Яке нам діло до того, що там на сході наші хлопці воюють і гинуть?

    • “Яке нам діло до того, що там на сході наші хлопці воюють і гинуть?” А весь апарат районної ради на чолі з “верховним” ще не один раз організує святкування по повній програмі, з смачними тостами та гулянками на цілу ніч, з розбитими тарілками та нетільки… (святкування дня Ангела вельми шанованої чиновниці). Так що, дійсно STOP, а то буде ALIS.

      • А хто такий зальотний Бадзюнь?????????????Роботу Гузя видно,ще жоден нардеп ніколи не був на стільки близький до людей, “царька” заздрість загризає,він не може того пережити!Ви пройдіться по Іваничах і запитайте в людей,як вони відносяться до Бадзюня-почуєте багато.

  5. Сьогодні вся рай рада висаджувала ліс чорт зна де окрім того щоб зайнятисч дійсно роботою для району, цар взагалі з глузду зїхав один піар дурнуватий

  6. А хто такий зальотний Бадзюнь?????????????Роботу Гузя видно,ще жоден нардеп ніколи не був на стільки близький до людей, “царька” заздрість загризає,він не може того пережити!Ви пройдіться по Іваничах і запитайте в людей,як вони відносяться до Бадзюня-почуєте багато

  7. Насмішили – Бадзюнь конкурент Гузя та він від Томашевської не виграє в районі! Томашевська – повертайся, всі Іваничі тебе чекають

    • То таки правда-якби Михайлівна повернулась,то може б той Бадзюнь подівся-Іваничі чекають!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок