<

Андрій Бадзюнь прозвітував про свою роботу на посаді голови Іваничівської райради

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:27 | 18.04.2016 / Іваничі / /
Перегляди
7
/ коментарі 4

Голова Іваничівської районної ради Андрій Бадзюнь прозвітував про свою діяльність від часу призначення його на посаду.

З перших днів обрання мене головою районної ради, довів, що тільки влада, обрана народом, завжди і в усьому буде відстоювати та захищати інтереси громади, яка делегувала органам місцевого самоврядування право ухвалювати управлінські рішення. Водночас, обрана народом влада повинна працювати чесно, прозоро та відкрито на благо мешканців краю, бо лише перед ними та власною совістю вона є підзвітною. На офіційному веб-сайті Іваничівської ради висвітлюються усі проекти рішень, рішення сесій, інформування щодо засідань депутатських комісій тощо. На другій сесії районної ради прийнято Регламент за яким працює рада; визначено кількісний і якісний склад постійних комісій; прийнято районний бюджет на 2016 рік; затверджено ряд життєво важливих районних програм. На п’ятій сесії районної ради внесено зміни до Регламенту у зв’язку з тим, що Верховною Радою України внесено зміни до Закону України про місцеве самоврядування в Україні і відтепер кожне рішення приймається депутатами поіменно. Хочу зазначити, що вдалося піднести на належний рівень статус депутата місцевої ради – я наголошував і наголошую, що нас обрала громада і саме депутати будуть розділяти кошти на потреби в першу чергу своїх виборців, бо хто ж як не вони найліпше знають найболючіші проблеми. І районна державна адміністрація не буде управляти нами – депутатами, а буде дослухатися до нас.

З початку каденції у районну раду на моє ім’я надійшло 6 запитів на публічну інформацію. У зазначені законодавством терміни на всі запити надано відповіді щодо доступу до публічної інформації. До вивчення господарських питань активно залучаються представники громадських організацій та ЗМІ. Я прозоро проводжу сесії, співпрацюю із засобами масової інформації. Адже мешканці району повинні чітко бачити роботу своїх обранців і чиї інтереси вони захищають. Знаю, що ще багато крапок над “і” треба поставити. Перш за все вивчити роботу попередників, насамперед, по земельних питаннях, ведення реєстрації під індивідуальне будівництво, по майну районної комунальної власності. На цьому не зупиняємося і доб’ємося наведення порядку.

Депутати районної ради активно приймають участь в громадському житті кожного населеного пункту, організовують, проводять та долучаються до культурних, спортивних заходів. Це організація зустрічі з воїнами АТО до Дня збройних сил України з концертною програмою у санаторії «Шахтар» , відкриття новорічної ялинки, підготовка подарунків дітям сиротам, малозабезпеченим до Свята Миколая. Особисто я виступив ініціатором проведення районного благодійного заходу «Традицій не забуваймо, про милосердя пам’ятаймо” метою якого було зібрати кошти для дітей воїнів АТО, що пройшов у райцентрі 12.03.216 року. За результатами благодійної акції «Традиції не забуваємо – про милосердя пам’ятаємо» зібрано – 36 тис. 500 грн. А 15 березня під моїм головуванням члени Координаційної ради зібралися на чергове засідання, де вислухавши усі пропозиції, спільним рішенням кошти розподілили таким чином: кожній родині загиблого воїна-героя по 2000 грн.: Нагайовський Петро Павлович : 1000 грн. на придбання лобового скла до автомобіля Fiat Ducato, що перебуває в зоні АТО; 1500 грн. на придбання пального. Жиготський Віталій Євгенович : – 2000 грн. на ремонт автомобіля у зоні АТО; Клюкіна (Пушкарук) Ольга Володимирівна: – 1000 грн. на потреби у зв’язку зі смертю матері Пушкарука Володимира; Супрун Володимир Віталійович с.Грибовиця: – 1500 грн. – на вирішення соціально-побутових питань (плата за комунальні послуги орендованого житла); Артеменко Світлана Василівна с.Грибовиця : – 1000 грн для доньки Марчук Катерина Вадимівна смт.Іваничі: – 5000 грн. на лікування донечки ; Вавринюк Микола Андрійович с.Клопосин : – 2000 грн на лікування дитини; І ще 1500 грн. члени Координаційної ради залишили у так званій касі взаємодопомоги на потреби учасникам АТО чи їх родинам.

З метою соціального захисту жителів району, які обороняють територіальну цілісність, державний суверенітет, беруть участь в АТО на Сході України, Іваничівською районною радою з депутатського фонду, що діє при районній раді першочергово виділяються кошти на матеріальну допомогу, на зубопротезування; на оздоровлення; в грудні 2015 року виділено і використано 24,4 тис.грн. на оздоровлення 11 чол. у санаторії «Шахтар». Також з початку цього року уже оздоровлено у санаторії «Шахтар» 14 чоловік на суму 42 тис.грн. Передбачено кошти жителям району у сумі 3 тис.грн., з районного бюджету і 2 тис.грн. з бюджету сільської чи селищної ради, які ідуть на службу за контрактом. За такою допомогою уже звернулося двоє чоловік. Великого значення у своїй роботі надається депутатським запитам як важливому засобу здійснення впливу депутатів на вирішення найбільш актуальних проблем територіальних громад району, а також як фактору утвердження авторитету народного обранця. Своїм змістом депутатські запити охоплюють широкий спектр соціальних, економічних, політичних проблем. У більшості депутатських запитів викладено вимоги щодо усунення порушень чинного законодавства з боку керівників окремих установ і організацій , впорядкування земельних відносин, виділення коштів на фінансування закладів соціальної сфери, проблем життєзабезпечення населених пунктів, захисту прав громадян і тощо. Запити розглянуто у встановлені терміни, депутати своєчасно поінформовані про розгляд піднятих ними проблем.

Окрім цього з початку моєї каденції надійшло 65 звернень громадян, безпосередньо до голови районної ради, з них в основному з проханням про надання одноразової грошової допомоги з депутатського фонду ради. Уже отримали допомогу на загальну суму 59 200 тис.грн.; земельні питання, працевлаштування, ремонт дороги та зупинки автобусної та ін. Проведено 6 виїзних прийомів громадян, 8 «прямих телефонних ліній». Введено мною практику детального опрацювання усіх найважливіших проблем, що виносяться на сесії, у постійних комісіях районної ради за обов’язковою участю керівників та спеціалістів профільних структурних підрозділів районної державної адміністрації, а також представників громадськості, виробничої та бізнесової сфер, органів місцевого самоврядування. Саме завдяки цьому під час розгляду найскладніших проблем нам вдається знаходити правильні, нерідко компромісні рішення, які безпосередньо впливають на стан політичної та соціально-економічної ситуації в районі, а також відображають ставлення більшості до найважливіших процесів загальнодержавного характеру. – Розпорядженням від 28.12.216 року утворено тимчасову депутатську комісію з метою належного вивчення питання щодо визначення меж територій садівничих товариств «Прикордонник» та «Шахтар», яким виділялися земельні ділянки із земель Литовезької сільської ради. Для того аби в світлі об’єднання громад, в законний спосіб визначити приналежність цих земельних ділянок до району чи міста Нововолинська. – Розпорядженням від 22.03.2016 № 23-р створено тимчасову комісію щодо ефективного використання коштів та якості виконаних робіт у ДНЗ с.Поромів. – Розпорядженням від 23.03.2016 № 24- р створено тимчасову комісію з питань роздержавлення районної газети «Колос».

13 квітня відбувся виїзний день депутата з метою вивчення першочергових проблем та ознайомлення з об’єктами районної комунальної власності, на ремонт та реконструкцію яких виділялися чи планується виділення коштів з районного бюджету. Депутати відвідали навчальні заклади у селах Грибовиця, Гряди і Поромів. А також ДНЗ у с.Грибовиця та Поромів. 15 квітня з моєї ініціативи організовано толоку, де прибрано територію у лісі між Грибовицею і Сосниною так звану Лису гору або місцеві Карпати. Безумовно, районна рада працює досить продуктивно завдяки роботі кожного депутата зокрема, завдяки активності постійних комісій, а також організаційній спроможності виконавчого апарату. Отже, досягнуті результати – це плоди нашої спільної праці, і я щиро вдячний усім за роботу. А як голова ради докладаю усіх зусиль аби разом з громадою усе зробити для того, щоб перетворити Україну у цивілізовану, європейську, правову державу. І перед світлою пам’яттю Героїв Небесної Сотні та Небесної армії ми повинні цього досягти. Діяльність районної ради це в першу чергу активна робота кожного депутата з громадою і наші першочергові завдання формуються на разі із тих проблемних питань, які існують в нашій державі і нашій громаді. Слава Україні! Героям слава!




коментарів: 4
  1. Андрій молодець. А те що тебе багато хто не любить ,то не звертай уваги ,все ти вірно робиш.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер