<

Італійський суд виправдав українського нацгвардійця Марківа

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:18 | 3.11.2020 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Суд в Мілані розглянув апеляцію у справі Віталія Марківа та вирішив його виправдати.

Він повертається до України, повідомила омбудсменка Людмила Денісова, – передає ВВС Україна.

“Віталій виступив у суді. Виступив стримано, гідно і емоційно. Він сказав, що сторона захисту навела достатню кількість підтверджень його невинуватості. Ще раз підкреслив, що він військовослужбовець і знає, що таке дисципліна та гідність. І всі звинувачення проти нього безпідставні”, – розповів про перебіг суду і останнє слово Марківа Арсен Аваков, міністр внутрішніх справ, який поїхав на процес до Мілана.

Після суду він пообіцяв поїхати до Марківа у в’язницю і забрати його до України.

Згодом Денісова опублікувала фото і зазначила, що Віталій Марків уже на волі.

До слова, старшого сержанта Національної гвардії України звинувачують в причетності до вбивства італійського фоторепортера Андреа Роккеллі та його російського перекладача і журналіста Андрія Миронова під час боїв під Слов’янськом у 2014 році.

Рік тому суд першої інстанції у місті Ассізі засудив Марківа до 24 років позбавлення волі. Це рішення викликало обурення в Україні.

Сам Марків свою вину заперечує і наполягає на тому, що жодного стосунку до загибелі італійця він не має.

Доля нацгвардійця стала предметом переговорів президента Володимира Зеленського з лідерами Італії та з Папою Римським, а МВС України підготувало до апеляції матеріали.

В Україні Марківа називають справжнім патріотом своєї країни: маючи італійський паспорт, він приїхав захищати ідеали демократії на Євромайдан. А потім пішов добровольцем на фронт на Донбасі.

Для противників України ця справа цінна тим, що вперше суд європейської країни фактично визнав українських військових на Донбасі вбивцями журналістів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер