<

Італія першою в Європі введе обов’язкову вакцинацію для працівників всіх професій

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:08 | 17.09.2021 / Новини / , /
Перегляди
177
/ Коментарі відсутні

Від 15-го жовтня Італія стане першою європейською країною, в якій буде введена обов’язкова вакцинація для всіх сфер. Державні і комерційні компанії призначатимуть відповідального за перевірку «перепусток».

Зазначається, що працівників, які не матимуть “зеленої перепустки” планують штрафувати, але не звільняти, – повідомляє ТСН з посиланням на італійське видання “Corriere della Sera”.

Зокрема, сума штрафів складатиме від 400 до 1000 євро, і ще більше – в разі виявлення підробки документа.

Водночас після п’яти днів відсутності особи на робочому місці, через відсутність “зеленої перепустки”, роботодавець має право призупинити контракт без виплат і компенсацій.

Нагадують, від 6 серпня в Італії набули чинності нові правила, що стосуються “зелених паспортів” для вакцинованих і громадян, які перехворіли на коронавірус. Від цього дня підтвердження вакцинації від коронавірусу, одужання або негативний тест необхідно буде пред’являти для відвідування музеїв і внутрішніх залів ресторанів. Проти цих правил в Італії пройшли багатотисячні протести.

Наразі 73% населення, старшого за 12 років, вже вакциновані, а 99% смертей від коронавірусу припадають на не повністю вакцинованих громадян.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок
22 Квітня, Понеділок