<

Італія підсилила охорону кордону через інцидент з Францією

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:16 | 21.10.2018 / Новини /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Міністр внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні надіслав поліцію до Клав’єре, альпійського муніципалітету, який межує з Францією, посилюючи суперечку з французькою владою через повернення мігрантів до Італії.

Про це пише Європейська правда.

«Оновлення щодо Клав’єре, більше жодних дурощів! Я надіслав патрулі», – написав Сальвіні у Twitter.

Перед цим Сальвіні опублікував відео, на якому французька поліція висаджує передбачуваних нелегалів на італійському боці кордону в Клав’єре, а потім від’їжджає. Сальвіні зажадав, щоб президент Франції Еммануель Макрон відповідав за цей інцидент.

Французька сторона заявила, що дії поліції були частиною «звичайних процедур», які раніше узгодили французька та італійська поліції.

Відповідно до правил ЄС, шукачі притулку повинні подати заявку на отримання притулку в країні, до якої вони прибули cпершу, а якщо вони перебувають в іншій країні, то повинні бути повернені назад відповідальній державі-члену.

Нагадаємо, після відмови Сальвіні приймати судна з біженцями французький президент Еммануель Макрон заявив про “популістську проказу”, якою страждають деякі сусіди французів. Також Макрон заявив, що підтримує запровадження фінансових санкцій проти країн, які відмовляються приймати прохачів притулку.

Сальвіні описав президента Франції як «ввічливого молодого чоловіка, який п’є занадто багато шампанського». Лідер Франції сказав, що він є відкритим противником Сальвіні.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер