<

Історична угода: країни-члени ОПЕК+ узгодили найбільше в історії скорочення видобутку нафти в умовах пандемії

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:17 | 13.04.2020 / Новини / , , , , , /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Країни ОПЕК+ домовилася про найбільше в історії скорочення видобутку нафти на 9,7 млн ​​барелів на добу. Сторони почнуть виконувати домовленості з 1-го травня.

Про це повідомляє агентство Reuters, посилаючись на свої джерела, – пише Економічна правда.

Як повідомляє агентство, ОПЕК, Росія та інші нафтовидобувні країни домовилися в неділю скоротити видобуток на рекордну суму, що становить близько 10% світової пропозиції, для підтримки цін на нафту в умовах пандемії коронавірусу.

Група, відома як ОПЕК+, погодилася скоротити видобуток на 9,7 млн ​​барелів на добу протягом травня-червня після компромісу з Мексикою, повідомили два співрозмовник видання, ознайомлені з деталями домовленостей.

Пізніше Міністерство енергетики Казахстану підтвердило виданню інформацію про те, що група країн ОПЕК + погодилася скоротити світовий видобуток нафти на 9,7 мільйона барелів на добу протягом двох місяців, починаючи з 1-го травня.

Раніше країни-члени APPO, які не брали участі в угоді ОПЕК+, також зобов’язалися зробити свій внесок у глобальні зусилля і скорегувати свій добовий видобуток.

10-го квітня, стало відомо, що більшість країн ОПЕК та Росія досягли принципових домовленостей про умови скорочення видобутку нафти, а саме скоротити у травні-червні 2020-го року видобуток на 10 млн барелів на добу.

Пізніше Bloomberg написав, що всі домовленості будуть діяти лише за умови згоди Мексики. Як виявилось, Міністр енергетики країни не погодилась на попередні умови і покинула відеоконференцію, яка тривала 11 годин.

Згода Мексики було пізніше отримано завдяки посередництву президента США Дональда Трампа. Так, Сполучені Штати допоможуть Мексиці скоротити видобуток нафти, взявши на себе частину її зобов’язань – 250-300 тисяч барелів, заявив у п’ятницю президент США.

Одна з найбільших компаній Saudi Aramco відклала публікацію цін на свою нафту в травні з суботи на неділю, оскільки переговори щодо угоди ОПЕК + не були завершені.

Фото ілюстративне




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер