<

Іран визнав, що помилково збив український літак МАУ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:22 | 11.01.2020 / Новини / /
Перегляди
5
/ коментарів 8

Іран заявив, що літак Boeing 737-800 компанії «Міжнародні авіалінії України» ненавмисне збила іранська ракета, оскільки його прийняли за ворожий об’єкт.

Про це заявили у генеральному штабі Збройних сил Ірану, повідомляє з посиланням на іранський телеканал PressTV Громадське.

У заяві вказано, що іранські військові «ненавмисне» збили український літак, унаслідок чого загинуло 176 людей. Причиною назвали «людський фактор», передає The Guardian.

Також зазначено, що відповідальних за трагедією буде покарано, а іранський уряд вибачається перед сім’ями загиблих.

Іранські військові також повідомили, що в день аварії літака помітили зростання активності американських військових літаків навколо кордонів Ірану, а також помітили повітряні цілі, які начебто рухалися в бік іранських військових об’єктів, додає CNN. Низка оборонних центрів зафіксували посилену активність у повітряному просторі на своїх радарах, через що війська протиповітряної оборони Ірану були приведені в бойову готовність.

Далі уточнювалося, що збитий літак сплутали з ворожою ціллю після того, як він повернув у бік військового центру Корпусу вартових Ісламської революції — військової структури Ірану, що діє паралельно зі збройними силами.

«Військові були в стані найвищої бойової готовності. У таких умовах — через людський фактор і цілком ненавмисно — рейс було збито», — йдеться в заяві.

Там також зазначається, що притягненням винних до відповідальності займатиметься юридичний відділ військ Ірану.

Свої співчуття вже висловив міністр закордонних справ Ірану Мохамад Джавад Зариф. Він, утім, також додав, що людський фактор, який і призвів до трагедії, спричинила криза, викликана «авантюризмом США».

https://twitter.com/JZarif/status/1215847283381755914

Зі свого боку президент Ірану Хасан Роухані додав, що розслідування аварії триває, і винних буде притягнуто до відповідальності.

З оприлюдненої заяви випливає, що збиття літака частково пов’язано з ракетними ударами Ірану по американських військових об’єктах на території Іраку у відповідь на вбивство США іранського генерала Касема Сулеймані.

Нагадаємо, раніше в уряді Ірану назвали брехнею інформацію про те, що український літак 8 січня могли збити іранською ракетою. Про це 9 січня спершу повідомили американські ЗМІ з посиланнями на джерела, а згодом оголосив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо та низка інших світових лідерів.

Нагадаємо:




коментарів: 8
  1. Весь світ про це говорив, тільки в Україні в цьому сумнівалися і вели справу за статтею «порушення правил польотів». Ось така фігня буває, малята, коли криворізька «родина» зі сценаристів та акторів « кварталу» керує «конторою».

    • Що таке дипломатія чув?
      Весь світ говорив?
      Так говорив,але збили не їхній літак.
      Це така цікава штука, дипломатія… як послати на…й але культурно

      • Зебілик ти наш дипломатичний! А ти чув, що є така штука, як розвідувальні супутники, які бачуть сірникові коробки на Землі? Чи лідери Канади, США,Австралії та ін. робили заяви, висмактані з пальця? І не літак тут головне, а люди, які з різних країн загинули.

        • тоді не завадить згадати збитий літак який летів над Чорним морем під час навчань ПВО України. І скільки часу наша влада не признавала помилки що це ми збили літак

          • І що коштував той літак Україні? Роззброєнням… Тобто ми маємо війну сьогодні тому, що комусь було вигідно щоб цей літак збили

        • Ти , шо космонавт? Що про супутники яки бачать сірникові коробки базікаєш?

        • коробки може й бачуть, але про Донбас нам так і не показали… зажали піндоси фотки…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа