<

Іран виходить з ядерної угоди через вбивство Сулеймані

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:01 | 6.01.2020 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Влада Ірану оголосила про вихід Тегерану з ядерної угоди 2015-го року.

Про це інформує AP, розповідає Укрінформ.

“Державне телебачення Ірану повідомило, що країна більше не буде дотримуватися жодного з положень ядерної угоди 2015 року”, – йдеться у повідомленні.

Повідомлення надійшло у неділю ввечері після того, як інший іранський чиновник заявив, що Тегеран розглядає можливість вжити ще жорсткіших кроків щодо США у відповідь на вбивство іранського генерала Касема Сулеймані у ніч проти п’ятниці у Багдаді. 

Державне телебачення показало заяву адміністрації президента Ірану Хасана Рухані про те, що відтепер країна не буде дотримуватися обмежень щодо збагачення, кількості накопиченого збагаченого урану, а також досліджень та розробок у своїй ядерній галузі.

Як повідомлялося, командувач елітних сил «Ель-Кудс» з Корпусу вартових ісламської революції Ірану генерал Касем Сулеймані, а також заступник командира іракського шиїтського ополчення Абу Махді аль-Мухандіс у п’ятницю були ліквідовані ракетним ударом поблизу летовища Багдаду.

Міністр закордонних справ Ірану Мохаммед Джавад Заріф охарактеризував вбивство командира елітного іранського спецзагону «Ель-Кудс» генерала Касема Сулеймані як «акт міжнародного тероризму з боку США».

31 грудня у Багдаді протестувальники прорвалися на територію посольства США в Іраку.

У зв’язку з цим державний секретар США Майк Помпео відтермінував свій запланований на 3 січня візит до України через необхідність перебування у Вашингтоні, аби продовжити відстежувати ситуацію в Іраку та забезпечувати безпеку американців на Близькому Сході.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок