<

«Інтертелеком» покидає Волинську область

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:56 | 10.08.2020 / Новини / , /
Перегляди
77
/ Коментарі відсутні

Інтернет-провайдер «Інтертелеком» обмежує надання послуг у 9 областях України. Серед них і Волинська. Компанія припиняє роботу у низці областей вже через місяць – 1 вересня. Керівництво вирішило відмовитися від частини радіочастотного спектру і сконцентруватися на регіонах з великою концентрацією аудиторії.

Національний мобільний оператор «Інтертелеком», який надає послуги голосового зв’язку і швидкісного інтернету по всій території України у стандарті CDMA, оголосив про припинення з 1-го вересня надання своїх послуг у дев’яти областях України: Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Тернопільській, Рівненській, Чернівецькій, Донецькій і Луганській. Про це повідомили на сторінці компанії. 

У компанії заявили, що припинення їхньої роботи у цих регіонах пов’язане з відмовою від радіочастотного ресурсу, який буде використаний «великою трійкою» мобільних операторів для запуску LTE-900 – зв’язку четвертого покоління (4G) на низьких частотах.

Спершу «Інтертелеком» також планував запустити LTE-900 на своїх частотах, але для цього йому не вистачило коштів.

На сьогодні компанія “Інтертелеком” виконала всі взяті на себе зобов’язання з проведення радіочастотного рефармінгу, пов’язаного із звільненням частини свого радіочастотного ресурсу для подальшого впровадження стандарту зв’язку E-GSM і запуску проєкту LTE-900 іншими операторами мобільного зв’язку.

Як пояснили, упродовж тривалого часу компанія перебувала в процесі пошуку і залучення інвестиційної фінансової підтримки, що дозволило б організувати розгортання національних мереж LTE і впровадження інноваційних сервісів, що відповідають сучасним вимогам до якості надання послуг і споживчим очікуванням.

Однак тривала ситуація з карантинними обмеженнями і подальше поширення пандемії COVID-19, а також загальна економічна нестабільність в країні і світі не дозволила реалізувати фінансові домовленості із зацікавленими інвесторами і зробити у встановлені терміни оплату вартості ліцензії на використання технології LTE.

З огляду на обставини, що склалися, оператор зв’язку ТОВ “Інтертелеком” змушений переглянути свою стратегію розвитку. Її основними елементами стане відмова від частини радіочастотного спектру, що використовується зараз компанією, оптимізація своєї радіо- і транспортної мережі в ряді регіонів, а також впровадження та активний розвиток додаткових інноваційних IT сервісів.

Описані кроки дозволять спрямувати всі зусилля компанії на розвиток елементів нової інфраструктури в регіонах з великою концентрацією абонентської аудиторії, а також поліпшити якісні характеристики наданих голосових і інтернет сервісів.

ТОВ «Інтертелеком» звернулася до регулятора галузі (в НКРЗІ) з проханням виконати всі відповідні процедури з переоформлення радіочастотного ресурсу, раніше виданого компанії.

Що відомо про оператора «Інтертелеком»

Оператор «Інтертелеком» почав свою роботу з 1998 року, а у 2001 році – запустив мережу. Спершу компанія орієнтувалася на Одеську область, але згодом розширила діяльність на всю Україну. Оператор працює у стандарті CDMA, що робить його несумісним з популярними моделями телефонів та модемів.

«Інтертелеком» надавав послуги бездротового стаціонарного телефонного зв’язку в місцях, де неможливо було підключити дротову телефонію, послуги голосового мобільного зв’язку та швидкісного інтернету. При цьому швидкість інтернету від «Інтертелекому» була нижчою за ту, яку надають великі мобільні оператори у стандартах 3G й 4G.

Однак завдяки тому, що компанія працювала на низьких частотах, інтернет на високій швидкості був доступний жителям навіть віддалених сіл, де ані 3G, ані 4G немає досі. При цьому «Інтертелеком» почав надавати швидкісний інтернет задовго до запуску великими операторами зв’язку 3G.

Абонентська база компанії останніми роками коливалася у межах мільйона.

«Інтертелеком» заснувала бізнес-група «Шериф» із Придністров’я – сепаратистського регіону Молдови.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок