<

Інститут нацпам’яті хоче декомунізувати 9 травня та 8 березня

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:51 | 27.01.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ коментарів 8

Декомунізація може торкнутися і 8 березня.

Український інститут національної пам’яті підготував проект закону щодо декомунізації державних свят. Про це заявив глава Інституту Володимир В’ятрович в інтерв’ю Апострофу, – пише Корреспондент.

“Нами вже розроблено проект закону “Про державні свята в Україні”. Найближчим часом будемо виставляти на громадське обговорення це питання. Головним завданням в цьому напрямку буде, дійсно, впорядкування цих свят, тому що у нас календар наповнений якимись новими українськими національними святами, а старі радянські свята все одно залишаються”, – пояснив він.

В’ятрович висловив упевненість, що дана ініціатива буде підтримана Верховною Радою в 2017 році.

“Я думаю, що нам не варто говорити про таке державне свято, як 1 травня. Також поступово і точно треба переводити акцент з 9 травня на 8 травня. Також я переконаний, що не варто робити державним і святковим днем ​​8 березня”, – наголосив він.

На думку історика, на державному рівні повинні відзначатися тільки свята, присвячені “переломним, надзвичайно важливим для України як держави подіям”.

“День незалежності, День Конституції, а не якісь свята, які дісталися нам у спадок від радянського минулого”, – зазначив В’ятрович.

Глава УІНП також назвав великою перемогою те, що Україна “спокійно позбулася 23 лютого”.

“Це свято вже майже зникло, і показником цього є бізнес і комерція, які теж переорієнтувалися. Тобто 14 жовтня абсолютно поступово витісняє те, що стосувалося 23 лютого. Згодом 14 жовтня повністю приживеться, і буде саме тим днем, в який ми будемо згадувати захисників України, захисників в широкому сенсі”, – зауважив він.




коментарів: 8
  1. У нас все приймають ті люди яких попризначали на посади як своїх людей і чомусь ніхто не хоче почути думку населення всієї України. Кругом кричать декомунізація тільки чомусь не викидають дипломи які отримали при комуністах, не віддщаютьсвоє житло яке також отримано в СРСР, навпаки стараються прибрати до рук все майно яке нажито при союзі, тобто пока тільки віднімають і руйнують, своє нове що суттєво моглоб підвищити рівень життя Українців нічого не створили і стараються ще більше обідрати простих людей тарифами і цінами обіцяючи світле майбутьнє голими в Європі.

    • Це буде важливим короком, до звичайного здорового глузду, Саме тому це потрібно зробити. А матеріальні блага це вже зовсім інше.

  2. 8 березня – це гарне весняне жіноче та дівоче свято,нехай не чоловіки вирішують коли нам хочеться святкувати!!!

  3. Є приказка про те, як собаці немає чого робити, вона…. Це про інститут той

  4. 8 березня – міжнародний жіночий день, його відзначають майже в цілому світі і відміни його абсурд. А державний вихідний в цей день – ось це тема для дискусій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок