<

«Інституція, уражена імперіалізмом і рашизмом»: на Тернопільщині МП визнали ворожою спільнотою

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:46 | 18.05.2022 / Новини / , /
Перегляди
327
/ 1 коментар

В Монастириську Тернопільської області Московський патріархат визнали ворожою спільнотою.

Зазначається, що таким чином місцеве самоврядування висловило свою позицію щодо діяльності Московського патріархату, повідомив міський голова Монастириська Андрій Старух у фейбуці.

“Те, що на території Монастириської МТГ немає організацій Московського патріархату, не заважає нам, як провідниками суспільних настроїв, справедливо оцінити цю ворожу інституцію. Запрошую колег до наслідування. Це наш фронт і ми зобов’язані “іти на ви”. Називати біле білим, а урядові філіали рф в Україні тим, чим вони є”,  – йдеться у його повідомленні.

Мер міста оприлюднив також рішення виконкому. Він посилається на закон про місцеве самоврядування та воєнний стан. У рішенні зазначається, що “першочерговим завданням МП в Україні є політичний вплив на свідомість громадян України та русифікація”.

“Вважати, що під назвою (вивіскою) будь-яких установ Московського патріархату, який підтримує війну проти українців, в Україні діє інституція ворожої, агресивної, ураженої імперіалізмом, авторитаризмом, великодержавним шовінізмом та рашизмом спільноти росіян, уряд якої веде з Україною загарбницьку війну”, – наголошують у документі.




один коментар
  1. В Володимирській громаді теж не полмішало б визнати кацапську секту МП ворожою ФСБешною спільнотою .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер