<

Інспектор митного поста «Піща» вимагав хабар за ввезення 14 євроблях

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:50 | 31.10.2020 / Новини / , /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

Інспектор митного поста «Піща» за окрему плату безперешкодно дозволяв ввозити до України автомобілі на єврономерах. За рішенням суду хабарник заплатить 34 тисячі гривень штрафу.

Про це йдеться у вироку Шацького районного суду Волинської області, – передають Волинські Новини.

З кінця 2017 року по 7 червня 2018 року старший державний інспектор митного поста «Піща» отримував неправомірну вигоду від власників авто на іноземній реєстрації, які ввозили їх на митну територію України в режимі «тимчасове ввезення до 1 року».

З’ясувавши, що один чоловік планує ввезти до України 15 автомобілів на іноземній реєстрації через пункт пропуску Пулемець, митник попросив у нього за це по 400 доларів за кожне авто. Натомість він обіцяв не перевіряти митні документи.

За чотири почергово ввезених автомобілі митник отримав 950 доларів, ще 450 доларів він отримав за неперешкоджання ввезенню одразу шести автомобілів. Остання партія була з чотирьох автівок, за неї хабарник отримав 675 доларів .

Окрім того, обвинувачений намагався уникнути наслідків дисциплінарного провадження відносно нього, запропонувавши заступнику начальника митного поста «Піща» 475 доларів, аби той вплинув на рішення. Заступник отримав від нього 275 доларів поблизу власного будинку. Після цього вищевказані особи були одразу ж затримані працівниками СБУ.

Прокурор та митник-хабарник уклали угоду про визнання винуватості. Суд затвердив її, призначивши обвинуваченому покарання у виді штрафу 2000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 34 тисячі гривень. Окрім того, суд позбавив його права обіймати посади в правоохоронних органах стороком на два роки.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер