<

Іноземні ЗМІ прогнозують туристичний бум в Україні через серіал «Чорнобиль»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:17 | 7.06.2019 / Новини / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Завдяки популярності серіалу “Чорнобиль” виробництва компанії HBO попит на екскурсії в Зону відчуження Чорнобильської Атомної Електростанції виріс на 30-40%.

Про це пише Reuters, передає Економічна правда.

Представники турфірми SoloEast заявили, що в травні поточного року кількість туристів зросла на 30%, а на літо заброньовано на 40% більше місць.

Компанія Chernobyl Tour повідомила про зростання попиту на екскурсії на 30-40% після виходу серіалу, при цьому вона встигла зорієнтуватися і вже пропонує спеціальний тур локаціями, присутніми в серіалі. Екскурсоводи також зазначають, що відвідувачі все частіше запитують про місця і події, про які вони дізналися завдяки серіалу.

Тури англійською мовою в середньому коштують 100 доларів (близько 2,7 тис грн) на одну людину, щорічно зону відвідує понад 70 тисяч туристів, більшість з яких іноземці.

Антон Тараненко з управління туризму Київської міської адміністрації повідомляє, що київська влада разом з представниками бізнесу хочуть зробити комплексний тур по місцях зйомок і подій серіалу.

Передбачається, що тур стартує в Києві, де відвідувачам покажуть місця, зображені в серіалі, а фіналом стане подорож в Зону відчуження. Там проведуть екскурсію вулицями Прип’яті, а потім привезуть відвідувачів до ЧАЕС і в Чорнобиль. Наразі КМДА веде переговори і консультації щодо наповнення такого туру з деякими представниками профільних туристичних операторів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця