<

Індексація пенсій у 2023 році: наскільки збільшать виплати в березні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:45 | 2.03.2023 / Новини / /
Перегляди
11698
/ 1 коментар

З 1-го березня пенсіонерам в Україні перерахують пенсії. Розмір підвищення для кожного індивідуальний.

Про це розповів керівник управління з питань виплат Пенсійного фонду в області Віктор Кривчук, пише Суспільне.

З його слів, розрахунок пенсій здійснюється за формулою, де обов’язково враховуватиметься стаж і заробітна плата.

Кому індексують пенсію та на скільки збільшаться виплати

Для осіб які досягли віку 65 років, не працюють, не займаються підприємницькою діяльністю, які мають повний страховий стаж, для жінок — це 30 років, а для чоловіків – 35 років, мінімальна пенсійна виплата встановлюється в розмірі 3 120 гривень. Тобто має бути не менше ніж ця сума, – каже Віктор Кривчик.

Зі слів посадовця, зміна цієї соцгарантії стосуватиметься людей, які досягли від 70 до 80 років. Віктор Кривчук каже: мінімальні пенсійні виплати будуть переглянуті й для осіб з інвалідністю, у яких наявний повний страховий стаж, і для непрацюючих пенсіонерів, яким виплати обчислені за іншими законами.

Мінімальне підвищення пенсійної виплати має становити не менше ніж 100 гривень, а максимальне підвищення не більше ніж 1 500 гривень.

Коли відбудеться виплата індексованих пенсій

Виплата пенсій у перерахованих розмірах розпочнеться з 4 березня і триватиме до 25 березня. Перерахунок здійснюється автоматизованим способом, не потребує додаткового звернення волинян до органів Пенсійного фонду.

Журналісти поспілкувалися з пенсіонерами, які прийшли дізнатися про індексацію пенсій в один із луцьких відділів обслуговування громадян Пенсійного фонду.




один коментар
  1. Хороша індексація ,але в депутатів ВР за січень “індксація ” складає більш як 40 тисяч гривень і як це називається під час війни ?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер