<

Імена екс-чиновників України зникли із сайту інтерполу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:47 | 22.01.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Імена політиків зникли із сайту міжнародного розшуку.

З офіційного сайту Інтерполу зникли дані про майже всіх українських чиновників часів екс-президента Віктора Януковича, які перебували в міжнародному розшуку. Про повідомляє Центр з протидії корупції, – пише Корреспондент.

Раніше в розшуку перебували екс-прем’єр-міністр Микола Азаров, колишня керівниця Міністерства охорони здоров’я Раїса Богатирьова, екс-міністр фінансів Юрій Колобов, і колишній нардеп і близький соратник Януковича Юрій Іванющенко.

Інформація щодо перебування цих осіб у міжнародному розшуку тепер відсутня.

“Зникнення всіх цих підозрюваних з бази Інтерполу може означати тільки одне – справи екс-чиновників Януковичі успішно зливають. Свого часу, як Шокін (генпрокурор Віктор Шокін, – ред.), так і Аваков (глава МВС Арсен Аваков, – ред.) , вже пропіарилась на те, що екс-чиновники часів Януковича були оголошені в міжнародний розшук, тепер нехай пояснять, чому вони звідти зникли”, – заявив голова правління Центру Віталій Шабунін.

За його словами, зараз під санкціями ЄС перебувають 18 колишніх українських чиновників. Більшість санкцій може бути знято вже в березні, якщо Генпрокуратура не доведе причетність цих осіб до розкрадання коштів в Україні.

“Згідно зі ст. 3 Статуту Інтерполу цієї організації категорично забороняється здійснювати будь-яке втручання або діяльність політичного, військового, релігійного чи расового характеру. Зокрема, на цій підставі була видалена інформація про розшук Януковича”, – наголосили в Центрі.

У повідомленні також відзначено важливість розслідування правоохоронцями України фактів вчинення економічних злочинів колишніми високопоставленими чиновниками




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер