<

Ігор Лапін розповів подробиці нападу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:49 | 9.06.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Народний депутат Ігор Лапін розповів подробиці ранкового інциденту, під час якого на нього напав невідомий.

Нагадаємо, інцидент трапився приблизно о 8:15 9 червня.

За словами Ігоря Лапіна, все розпочалося після того, як він сів у авто, – повідомляє ВАР.

“Сів в автомобіль, поклав біля себе барсетку. До мене підійшов чоловік з характерним кавказьким акцентом. Сказав: “У тебе что то там искрит”. Я вийшов подивитися. Переконався, що нічого немає. В цей час люди, що проходили поруч сказали, що якийсь чоловік побіг від авто. Спочатку побіг в одну сторону, але зрозумів, що там тупік і побіг в іншу сторону. Я почав його наздоганяти”, – розповідає нардеп.

Чоловік, каже Ігор Лапін, побачивши, що його навздоганяють, викинув барсетку та побіг до свого авто, двигун якого працював.

“Я своїм автомобілем перегородив виїзд з двору. Вони поїхали мені на зустріч. Я побачив у вікні автомобіля, як людина зробила характерний жест – пересмикнула затвор. Тоді почув 2 постріли в свою сторону. Дістав зброю і зробив декілька пострілів. Автомобіль на швидкості проскочив біля мого авто”, – описує події депутат.

Поліцію Лапіну довелося чекати майже годину, хоча в міськвідділ дзвонили щонайменше двічі очевидці події.

“Шкода, що інформація з колл-центру надходила до міськвідділу цілу годину. Бо за годину тут хіба оборону тримати. Вважаю це непродуманим. В понеділок буду бачити Авакова і скажу йому про цю ситуацію. Я не думаю, що це не пов’язано з моєю діяльністю. Це прості “барсеточники”, а стріляли вони від безвиході”, – вважає народний депутат.

Крім того він розповів, чому вирішив застосувати зброю.

“Я стріляв в нижню частину дверей, а не на ураження. За автомобілем з барсеточниками відразу був бетонний паркан. А ті, що стріляли по мені, то тут відкритий простір. Я впевнений на 100 відсотків, що від моїх пострілів ніхто б не постраждав”, – мовив він.

Тимчасовий виконувач обов’язків начальника волинського управління Нацполіції Анатолій Петрушин розповів, що за фактом нападу розпочали кримінальне провадження за ч.2 ст. 187 Кримінального Кодексу (розбійний напад вчинений за попередньої змовою групою осіб).

“Наразі завершується проведення огляду місця подій. В ході огляду вивлено та вилучено 7 гільз калібру 9 мм. Найвірогідніше це гільзи випущені саме народним депутатом. Гільзи, що могли свідчити про застосування зброї нападниками виявлені не були. Наймовірніше вони залишились в салоні транспортного засобу, яким вони пересувались”, – сказав посадовець.

“Маємо двох свідків подій, що доповнили картину. На одному із магазинів, що розміщений біля місця подій встановлена відеокамера. Слідчі вилучили відеозапис.  Попередньо його переглянули. На ньому чітко видно сам момент, коли злочинці намагалися заволодіти майном. І зафіксований момент, коли Ігор Лапін намагався їх затримувати та застосовував вогнепальну зброю у відповідь на напад на нього”, – додав Петрушин.

“Очевидці зазначають, що чули 2 постріли. А потім чули від 5 до 7 пострілів у відповідь. Попередньо ми з’ясували інформацію про транспортний засіб, яким пересуваються злочинці. Знаємо хто нападники, бо вони потрапляли раніше в поле зору поліції за фактом крадіжок із салонів авто майна”, – розповів поліцейський.

DSC0009-1-848x563
DSC0014-1-848x584




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер