<

Ігор Гузь: “Я не особа, наближена до царя, а просто народний обранець”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:38 | 18.12.2014 / Новини / /
Перегляди
0
/ коментарі 2

Свою першу прес-конференцію після набуття статусу народного депутата та представника 19 виборчого округу дав Ігор Гузь. Він пообіцяв представникам ЗМІ та громадськості, що подібні зустрічі відбуватимуться не рідше як раз на місяць.

У невимушеній атмосфері володимирської ресторації нардеп розповів про свої перші кроки у парламенті. “Я хочу, аби вся громада, яка довірила мені відстоювати свої інтереси у найвищому представницькому органі держави, знала, як я голосую, як я працюю у Комітеті і що я роблю для округу”, – сказав він.

27 листопада почала свою роботу у новому складі Верховна Рада України. Кожен депутат повинен брати участь у роботі одного із Комітетів. “Обирав між двома напрямками – працювати із питаннями молоді та спорту, з чим я давно знайомий, чи спробувати себе у новій галузі – закордонні справи. Однак, порадившись із своїм електоратом у соцмережах, взявши до уваги бачення фракції, все ж вирішив зупинитись на другому варіанту. Тепер я заступник голови Комітету, очолюю комісію з питань закордонних українців”, – розповів Ігор Володимирович.

Народний депутат досить детально описав роботу парламенту вцілому, діяльність фракції “Народний Фронт”, до якої він належить, звернув увагу на позицію глави уряду на соціальні моменти, питання АТО, долю гривні, прогноз бюджету на наступний рік та багато інших істотних аспектів. Зокрема, Ігор Гузь сказав, що у питанні пенсійного віку він категоричний – не вважає доцільним збільшення його знову, навіть попри те, що фракція має інше бачення. Щодо військових 14 ОМБР, що дислокується у м. Володимирі-Волинському, то нардеп у ході візиту відвідав бригаду, познайомився із новопризначеним комбригом Олександром Жакуном та дослідив питання завершення будівництва житла для військових цієї частини.

Про роботу в окрузі Ігор Володимирович сказав: “Не хочу повторювати помилки своїх попередників, не хочу втрачати спілкування із виборцями. Тому із ЗМІ планую зустрічатися як мінімум раз на місяць, з січня 2015 року працюватимуть приймальні, де ви завжди можете поговорити із моїми представниками, і не раз в тиждень, а кожного робочого дня з 9 до 17 години. Я ж приїжджатиму по визначеним дням і також вестиму прийом громадян”.

Торкнувся депутат і найбільш болючого питання для Нововолинська – доля шахтарів. Ігор Гузь висловив своє негативне ставлення до закриття 1 та 9 шахт і недофінансування єдиної в Україні недобудованої – №10. Народний обранець розповів журналістам, що під час Дня Уряду спробував пролобіювати інтереси волинських копалень перед міністром енергетики та вугільної промисловості Володимиром Демчишиним. “Я мав усього хвилину для розмови з очільником профільного міністерства. Але підтримки чи розуміння з боку пана Демчишина не знайшов. Міністр піддав сумніву рентабельність та доцільність існування волинських шахт. Запросив Володимира Васильовича здійснити виїзне засідання безпосередньо на проблемному об’єкті, але згоди так і не отримав. На даний час намагаюсь підняти питання перед Арсенієм Яценюком про виділення 36 мільйонів до 25 грудня, аби розрахуватися із шахтарями за 2014 рік. Якщо і проводити закриття чи скорочення на шахтах, то поступово, комплексно. Ми не можемо залишити на дворі тисячі людей в один день”, – каже Ігор Володимирович.

Ще чимало важливих моментів читачі “Бугу” зможуть дізнатися із вуст народного депутата Ігоря Гузя сьогодні о 19.00 в прямому ефірі.




коментарів: 2
  1. Щиро сподіваюсь, що у Гузя слово не буде розходитись з ділом. Вже відчувається – інший. Не Мельник, не Слабенко і точно – не Свідерський з Лук’яненком.

  2. Та і сам змінився, – посоліднішав. не метається, як в юності. Правильно треба виважених рішень, а не дитячої біганини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок