<

Ігор Гузь в ефірі “Нової Волині” розповів про депутатську роботу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:29 | 29.09.2016 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Уже традиційно щомісяця Ігор Гузь у прямому ефірі телеканалу «Нова Волинь»  інформує волинян про свою роботу в окрузі та законотворчу діяльність.

27 вересня нардеп розповів про формування держбюджету-2017, майбутнє шахти №10, ремонт дороги «Устилуг-Луцьк», криміногенну ситуацію у Нововолинську, неякісне виконання робіт з ремонту доріг у містах Володимир-Волинський та Любомль, що здійснює  фірма “Аміла” до якої причетний екс-регіонал Роман Микитюк.

«Фірма горе-митника ремонтує дороги в Любомлі та Володимирі за  державні кошти. Ці гроші мені вдалося добитися для округу. Нарікань від людей на неякісний ремонт вистачає. Місцева влада також незадоволена роботою цієї фірми. Пане Романе, я Вас попереджаю, що буду добиватися, аби Генпрокуратура притянула до відповідальності тих людей, які керують фірмою «Аміла», – наголосив депутат.

Також Ігор Гузь зауважив, що він голосував і був «двома руками» «за» невизнання виборів Українським парламентом до державної думи.

Нардеп відзначив той факт, що держава у 2017 рік має ввійти з бюджетом.

«Я вітаю той факт, що бюджет-2017 уже 18 вересня був опублікований на сайті Верховної Ради. Є час на зміни. Треба вносити пропозиції і приймати  проект бюджету. Наприклад, закладено 30% надбавки для вчителів, то що це погано? Треба голосувати.

Також  Ігор Гузь   наголосив на своїй принциповій позиції щодо добудови шахти №10: «У 2015 році  було на шахту 200 мільйонів гривень, у 2016 році – 100 мільйонів, а  на 2017-му – 20 мільйонів гривень. То що це за такі підходи? Я був на зустріч з Володимиром Гройсманом, де сказав: «Так не піде. Треба добавити до цієї суми нуль і буде 200 мільйонів».

Депутат звернувся до голови ОДА Гунчика – додати до переліку будівництва доріг, що будують за кошти від перевиконання митних надходжень, на 2017-й дорогу «Устилуг-Володимир-Луцьк». «Це – дорога є складовою до митниці, і дорога ця зараз у страшному стані. Я виступаю за продовження пілотного проекту, що від перевиконання митних надходжень йде на ремонт доріг.

Вчергове порушив питання оптимізації малокомплектних шкіл.  «Початкові школи в селах, якщо в цьому селі клас не набирає учнів, то діти змушені будуть навчатися вдома. Разом з батьками дітей з Любомльського району говорили про це у стінах парламенту.  Батьки виступили категорично проти, бо як може бути навчання на дому, тим більше, коли школа в селі й далі продовжує працювати», – сказав він.

Ігор Гузь розповів про нещодавню розмову з Міністром освіти та науки Лілією Гриневич та її заступником Хобзеєм: «Вони пообіцяли, що питання в Любомльському районі вирішиться позитивно, і діти зможуть навчання у початкових школах».

Розповів про зустріч з головою фіскальної служби Насіровим, а також про пробну версію  електронної черги на митниці.

Ігор Гузь говорив також про криміногенну ситуацію у Нововолинську. І про те, що тримає над контролі справу з розслідування жорсткого вбивства Катерини Литкіної.

А також про те, що після втручання нардепа підприємство «Екопротєїн» припинило діяльність і перестало «труїти» нововолинців. «Я поставив ультиматимум – тиждень часу – і ви закриваєтеся!

І про осінній заплив, який відбудеться 7 жовтня, разом з Ігорем Палицею через Велике Згоранське озеро.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа