<

Ігор Гузь у складі української делегації бере участь в засіданні ПАРЄ, де озвучують ключові проблеми України

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:09 | 24.01.2017 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Заступник голови Комітету Верховної Ради у закордонних справах Ігор Гузь у складі української делегації працює у закордонному відрядженні в Страсбурзі, де бере участь в засіданні ПАРЄ.

“Зранку в ПАРЄ дискусія за участі Йоханнеса Хана, комісара Європейського союзу з питань європейської політики сусідства і розширення.

Чіткого розуміння коли ж Україна отримає безвіз немає. Кажуть чекайте декілька місяців, при чому як мантру повторюють тезу, що ми виконали всі умови…”, – повідомляє нардеп на своїй сторінці у Фейсбук.

Нагадаємо, що 23-го січня розпочалася зимова сесія Парламентської асамблеї Ради Європи, що триватиме до 27-го січня. Одним з головних питань порядку денного вказано обговорення функціонування демократичних інституцій в Україні.

Обговорення українського питання раніше було заплановане на середу, 25 січня. Доповідачами Моніторингового комітету є депутат від Іспанії Йорді Хукла та депутат від Німеччини Аксель Фішер.

У доповіді, зокрема, вітається факт проведення українською владою «амбіційної програми реформ» з метою реалізації очікувань українців під час Революції гідності. Разом з тим доповідачі зазначають, що ці реформи проводяться в атмосфері викликів, спричинених російською агресією на сході України та анексією Криму. Визнаючи зв’язок між Мінськими домовленостями та низкою реформ, Комітет наголошує, що відсутність прогресу у виконанні Мінських домовленостей не може бути використаний як вибачення за непроведення інших реформ, які є важливими для демократичної консолідації країни. Одночасно доповідачі констатують, що було досягнуто значного прогресу у зміні законодавчих рамок, які були необхідні для реформ.

Росія відмовилася брати участь в засіданні ПАРЄ. Причиною цього стало те, що Москва зажадала змінити встановлений регламент організації. Коментуючи цей факт, віце-спікер парламенту Ірина Геращенко заявила, що відсутність делегації Держдуми в Страсбурзі ще раз підтверджує про існування російської агресії на Донбасі і в Криму, після анексії якого ПАРЄ ввела санкції щодо Росії.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер