<

Ігор Гузь розповів про російські соціальні мережі та цивілізаційний вибір

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:01 | 17.05.2017 / Новини / /
Перегляди
1
/ коментарів 5

Волинський нардеп поділився своїм баченням ситуації із забороною російських сайтів.

Про це Ігор Гузь пише на своїй сторінці у Фейсбук.

“Для мене є комунікаційна частина цього питання. У Вконтакті та Однокласниках маю до 15 000 читачів. Вконтакті – це в основному молодь, а в Однокласниках – ті, кому за сорок.

Очевидно, як політику, мені не хотілося б втрачати цю аудтриторію. Адже, вони насамперед, мої виборці, до яких завжди шукав ефективних шляхів у комунікації. Але… Але ці мережі адмініструються з РФ, і є під “ковпаком” у Кремля та ФСБ. Переконаний: сумнівів не може і бути!

І ось, саме сьогодні, адміністрація Вконтакті продемонструвала весь простий механізм впливу на користувачів, одночасно надіславши кожному з 16 мільйонів українців, які користуються цією мережею, лист про можливість обійти таке блокування.

Одним натисканням кнопки лист 11 МІЛЬЙОНАМ УКРАЇНЦІВ! Сьогодні, це лист про блокування, а завтра? Лист про підтримку вторгнення Росії? Про заклик до диверсійної діяльності супроти українських військових? А чому б і ні?

Упевнений, що всім тверезомислячим українцям потрібно зробити все можливе аби позбутися “умовної залежності” від російських соціальних мереж, особливо, це стосується українських дітей. Зайдіть в будь-яку школу: в селі чи місті, та запитайтеся, хто з дітей користується Вконтакті? А це – 90%!

Тому для того, щоб вижити в інформаційній війні з росіянами, ми повинні зробити все можливе аби позбутися їхнього впливу. Це – і телебачення, і радіо, і книга, і соціальна мережа.

Хтось каже, що немає адекватних “замінників”? Вони є. І яскравий приклад цьому – зростання україномовного сегменту в мережі Фейсбук. Немає альтернативи 1С, давайте будемо створювати аналоги. Переконаний, що, при необхідності нам допоможе весь цивілізований світ. Та й врешті-решт, хіба не українська галузь ІТ є найбільш динамічною в Європі? Це додаткова можливість показати свій результат для внутрішнього користувача аби замінити російський продукт.

Хтось просто звик слухати музику Вконтакті чи переписуватися з родичами, які проживають у Курську; чи товаришами по службі в армії з Вологди? Нічого страшного. Згадайте, як у середині 90-их ми дивилися ОРТ чи слідкували за тим, як відбувається гра між московським Спартаком та пітерським Зенітом. Але ж нічого, якось пройшло, і сьогодні ми здебільшого живемо без цієї зацікавленості життям у сусідів.

Чи є у цьому особиста зацікавленість у Порошенка та його поплічників? Можливо… Але давайте: “мухи окремо і котлети окремо”. Ця дія запізніла, але правильна! А політична користь, того чи іншого політика, тимчасова.

Дехто скаже, що таким чином діюча влада підриває комунікативні канали між українцями, які зможуть вивести людей на Майдан? Нічого подібного. Адже частина аудиторії перейде до інших мереж, де легко зможе писати про #зраду, і при необхідності координуватися для протестних дій. А от коли хтось спробує прикрити Фейсбук чи Твіттер, тоді вийдемо усі)

І ще. Свого часу Організація Українських Націоналістів кинула клич серед українців: «Київ проти Москви!», який, як ніколи, і до сьогодні є актуальним!

Отже, з 1 червня залишаю російські соціальні мережі. Чого і Вам бажаю. Чому не зробив цього раніше? Напевно занадто багато думав про ефективну комунікацію)”, – пише нардеп на своїй сторінці у Фейсбук.




коментарів: 5
  1. всі завоювання майдану треба захищати до останнього українця ! У тому числі і депутатські кресла, бо вдруге так може не пощастити !

  2. Пам’ятаю кілька років тому говорили про створення укр.соцмережі. здається під назвою WEUA. Чому її не спробувати розкрутити?!

  3. “Київ проти Москви!” це те ж саме що “Покращаем життя людей” ? Бо здаеться, більш ніякої ідеі нацики запропонувати людям неспроможні

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок
22 Квітня, Понеділок