<

Ігор Гузь разом із соратниками вимагатиме реабілітації політв’язнів режиму Кучми

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:38 | 16.03.2018 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Ігор Гузь разом із іншими активними учасниками акції «Україна без Кучми» вимагатиме прийняття постанови Верховної Ради щодо реабілітації 17 активістів, яких засудили за вказівкою президента Кучми.

Про це йшлося під час спільного брифінгу у парламенті 15 березня.

«9 березня ми відзначали 17 років з часу, як відбулися пам’ятні події. Я брав у них участь, був затриманий представниками правоохоронних структур. Події акції «Україна без Кучми» були спрямовані безпосередньо проти вбивці Георгія Гонгадзе – колишнього президента», – нагадав Ігор Гузь.

«17 учасників акції «Україна без Кучми» були за гратами кілька років. Тому постало питання про те, щоб реабілітувати цих політв’язнів окремої постановою українського парламенту. Вона вже була у Раді, проте набрала всього 222 голоси. Це жорстока несправедливість, тому що їхні дії були передвісниками Помаранчевої революції та Революції гідності. Ці політв’язні заслуговують на реабілітацію!» – заявив нардеп.

Також постанову підтримали двоє присутніх учасників «України без Кучми», які за це «відсиділи» за гратами – Ігор Мазур та Владислав Мирончук.

«З 17 осіб, які тоді відсиділи по 2,5-3 роки за гратами, троє уже померли. Їхні родини до цього часу мають певний «ярлик» на своїх близьких, що ті були кримінальними злочинцями. Це – Руслан Зайченко, Денис Андрусенко, Андрій Костенко. Наш посправник Микола Карпюк вже 4 роки знаходиться за гратами в Росії, заарештований ФСБ», – розповів Мазур.

«Нас судили ще за старим Кримінальним кодексом 1960 року, хоча вже це було порушенням чиного законодавства. Але таке було «замовлення» від президента Кучми», – додав він.

До ініціативи долучилися і народні депутати Ігор Луценко та Юрій Дерев’янко. «Це – демонстарція нашої політичної волі та подвигу тих людей, які тоді боролися і вчинили подвиг. Ми будемо звертатися до всіх фракцій, до всіх учасників тих подій, щоб така постанова була прийнята», – відзначив Луценко.

Так, серед нинішніх високопосадовців активними учасниками акції «Україна без Кучми» був секретар РНБО Олександр Турчинов, Генпрокурор Юрій Луценко, народний депутат Тетяна Чорновол та інші політики. Ініціатори постанови розраховують і на їхню підтримку.

https://www.facebook.com/igor.guz/videos/2379285815430503/




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер