<

Ігор Гузь просить розпочати розслідування щодо можливої корупції при будівництві сміттєзвалища у Володимирі-Волинському

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:50 | 20.08.2019 / Новини /
Перегляди
10
/ коментарі 2

Ігор Гузь звернувся до керівництва СБУ, МВС та Генпрокуратури з вимогою провести розслідування справи щодо можливого привласнення та розтрати бюджетних коштів виділених на будівництво третьої черги полігону твердих побутових відходів для міста Володимира-Волинського.

Звернення опубліковано на офіційній сторінці Ігоря Гузя у фейсбуці.

Зазначимо, що ввечері 19-го серпня опублікували журналістське розслідування «Гроші на смітник. Журналісти дослідили кошти на будівництві полігону твердих побутових відходів?», матеріали для якого збирав активіст з Володимира-Волинського Тарас Сватко. Спільно з ним працював та збирав інформацію центр журналістських розслідувань «Сила правди».

Проект сміттєвого полігону у Володимирі-Волинському, ідеться в розслідуванні, затіяли ще у 2016-му році. Його вартість оцінили в 11,6 мільйона гривень. У 2018-ому уряд виділив кошти на будівництво третьої черги полігону твердих побутових відходів міста Володимира-Волинського. Перший транш склав 5 мільйонів. Ще 500 тисяч гривень дали з міського бюджету. 

Проект стартував ще наприкінці 2018-го, але темпи будівництва на папері і в розрахунках випереджають реальні роботи на мільйони гривень. Поліція відкрила «кримінал», замовників підозрюють у привласненні коштів, говорить “Сила правди”.

Завдяки сприянню нардепа уряд вже виділив другий транш на добудову цього об’єкта, який планують завершити вже восени.

До вашої уваги текстова та відеоверсія розслідування:

Вранці гроші — ввечері стільці»

Тендер виграла рівненська фірма «Комфорт Еко». Роботи розпочались восени 2018. До кінця року освоїли половину бюджету. Згідно актів, вже виконані основні земляні роботи, ущільнено грунт котками, вирівняно основу автогрейдером, облаштовано пароізоляцію з застосуванням геомембрани. Та й взагалі, якщо вірити кожному слову в документах, то полігон вже мало не зданий в експлуатацію.

Насправді ж за майже десять місяців від початку робіт підрядники лише викопали котлован, придбали плівку і бульдозер.

На момент візиту журналістів «Сили правди», 17 липня, роботи на об’єкті тривали. Докопували котлован. Представник підрядника, який назвався консультантом, підтвердив, що за гідроізоляцію ще не брались. На запитання, коли добудують сміттєзвалище, сказав, якщо гроші прийдуть у липні, то до кінця року буде «квітка».

Місцевий активіст Тарас Сватко зацікавився темпами будівництва полігону ще наприкінці 2018-го. А в квітні цього року він почав копати котлован. В прямому сенсі цього слова. І навіть долучив до цього процесу детективів Національного антикорупційного бюро та співробітників Департаменту захисту економіки. Так Тарас хотів довідатись де плівка, за яку комунальне підприємство «Полігон» заплатило підряднику ще минулоріч понад два мільйони гривень. Так і не докопався.

Та це ще не всі «квіточки». В рамках реалізації проекту ТОВ «Комфорт-Еко» придбало і передало замовнику, комунальному підприємству «Полігон», бульдозер на основі трактора Т-130. Він нібито був необхідний на будівництві. За вживану техніку родом з 80-х років минулого століття з бюджету проекту пішло понад 1,1 мільйона гривень.

Бульдозер з аналогічними технічними характеристиками в інтернет-магазинах продають втричі дешевше.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер