<

Ігор Гузь про перші кроки Трампа на світовій арені та українське питання

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:44 | 21.01.2017 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Народний депутат, заступник голови Комітету Верховної Ради України у закордонних справах  Ігор Гузь дав  коментар у телефонному режимі для телеканалу «112», де висловив свою думку щодо зовнішньої політики, перші кроки Дональда Трампа на світовій арені та перспективи співпраці Америки з Україною.

На думку політика, щоб реально все це оцінити, потрібно стати на місце рядового американця, який голосував за Трампа. Адже в Україні дещо таки викривлене про нього бачення.

«Трамп кинув виклик системі. Він балотувався від Республіканської партії, але  все це перевернув: і питання нелегальної міграції, зокрема, з Мексикою, особливо для південних штатів, – це одна із найбільших проблем… І сказав, що буде займатися темою робочих місць. Коли у своєму Твітері «наїжджав» на провідних автовиробників. Він писав: не у Мексиці, і не в Китаї, ви повинні будувати великі автомобільні заводи,  а в нас – на території США», – зауважив він.

Ігор Гузь вважає, з огляду на те, як тривала  виборча кампанія Трампа, «ті кроки є абсолютно правильними, і їх чекають його виборці. І тут немає нічого екстра неординарного.

Щодо перспектив співпраці з нашою державою, то, на думку народного депутата, «українське питання – в другій десятці. «Нам треба цю ситуацію змінювати. Тому що, в першу чергу, буде питання Сирії, де йде війна, як і в нас. Але там вона в такій активній фазі. А також питання Brexit і співпраці безпосередньо США з ЄС. Багато питань залишається з приводу дій Трампа щодо Китаю –  і це одне з основних. Плюс Росія, звичайно. Відбуватимуться зустрічі з Путіним, які будуть у них акценти…».

Ігор Гузь вважає, що треба мобілізувати всі наявні українські сфери впливу в міжнародній політиці. «Звичайно – це МЗС, наші друзі в Європейському Союзі. Це – сотні республіканських сенаторів і конгресменів, які стоять на проукраїнській позиції. Це – українська діаспора. Весь цей арсенал нам варто застосувати, аби підняти «градус» українського питання в адміністрації Трампа. Все – у наших руках. Треба тільки активно працювати. Їхати на інавгурацію, коли запрошують, і на своєму  рівні налагоджувати контакти і розвивати їх, зокрема, з республіканцями».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця