<

Ігор Гузь посів 3 місце зі 105 депутатів-мажоритарників у рейтингу показників діяльності за лютий

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:25 | 6.04.2016 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У 2016 році Громадянська мережа ОПОРА здійснює моніторинговий проект у 105 виборчих округах 24 областей України  та міста Київ.

Моніторингова кампанія передбачає щомісячний комплексний аналіз діяльності 105 народних депутатів, обраних за мажоритарною складовою, у їхніх округах, – повідомляє ОПОРА.

Зокрема, моніторинг включає аналіз таких видів діяльності депутатів:

  • Аналіз законодавчої активності (кількість постанов, законопроектів та запитів, ініційованих депутатом, зокрема таких, які стосуються проблем його округу; відвідуваність засідань комітетів та пленарних засідань ВРУ, виступи депутата тощо);
  • Аналіз активності депутата у його виборчому окрузі/області (кількість і регулярність роботи громадських приймалень депутата, проведення депутатом особистих прийомів громадян та їхня відповідність дням для роботи з виборцями відповідно до графіку ВРУ, кількість візитів у округ та участь у роботі місцевих органів влади, звітування депутата про свою роботу).

Більш детально про критерії моніторингу та методологію оцінки депутатів можна прочитати тут.

Щомісячні показники 105 депутатів за усіма критеріями моніторингу знаходяться у їхніх профайлах на сайті РАДА.

Результати моніторингу ОПОРИ у лютому показали, що у сукупності 105 депутатів у лютому місяці здійснили 160 візитів у свої округи, провели 100 особистих прийомів громадян, переважна більшість яких припадала на дні роботи в комітетах, комісіях і фракціях.

У лютому лише 18 депутатів у той або інакший спосіб ґрунтовно прозвітували перед громадянами про результати своєї роботи за певний період часу, 52 зі 105 депутати частково інформували громадян про свою діяльність у соціальних мережах, під час зустрічей з громадянами. Більш активно депутати брали участь у роботі місцевих органів влади (у сукупності, 48 таких заходів) – у Погоджувальних радах і засіданнях місцевих рад районного і обласного рівня та у засіданнях і робочих зустрічах місцевих виконавчих органів влади (РДА, ОДА).

Більш детально про особисту активність 105 депутатів у їхніх округах можна дізнатися тут.

За кожну вищезгадану категорію активностей депутатів у лютому ОПОРА присудила бали, сума яких склала базову оцінку депутата за 100-бальною шкалою, орієнтуючись на найкращий місячний результат (якому було присуджене значення у 100 балів).

На основі оцінок депутатів ОПОРА сформувала рейтинг 105 депутатів за лютий місяць 2016 р. За сукупністю показників законодавчої роботи та активності у межах свого виборчого округу у лютому, лідирує народний депутат Володимир ЛИТВИН, представник Житомирської області, член Групи “Воля народу”. Друге місце посідає представник Чернівецької області Іван РИБАК, третє – Ігор ГУЗЬ, депутат від округу Волинської області.

На останніх місцях рейтингу розташувалися представники Кіровоградської (Станіслав БЕРЕЗКІН), Полтавської (Костянтин ЖЕВАГО) та Донецької (Євгеній ГЄЛЛЄР,  Денис ОМЕЛЬЯНОВИЧ) областей.

Рейтинг 105 депутатів-мажоритарників за показниками законодавчої роботи та активності у виборчих округах

ОбластьІм’я депутатаФракціяОцінкаМісце у рейтингу
ЖитомирськаВолодимир ЛитвинГрупа “Воля народу”1001
ЧернівецькаІван РибакФракція ПАРТІЇ “БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА”972
ВолинськаІгор ГузьФракція Політичної партії “НАРОДНИЙ ФРОНТ”943
ЧернівецькаМаксим БурбакФракція Політичної партії “НАРОДНИЙ ФРОНТ”924
ТернопільськаМихайло ГоловкоПозафракційні915
ЖитомирськаПавло ДзюбликФракція Політичної партії “НАРОДНИЙ ФРОНТ”906
ХмельницькаСергій ЛабазюкГрупа “Воля народу”897
ЛьвівськаЯрослав ДубневичФракція ПАРТІЇ “БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА”888
ЛуганськаВіталій КурилоФракція ПАРТІЇ “БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА”869
ХмельницькаВолодимир МельниченкоФракція ПАРТІЇ “БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА”8310




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер