<

Ігор Гузь підтримав білоруських протестувальників і закликав до солідарності – NEXTA Live

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:14 | 11.08.2020 / Новини / , , /
Перегляди
5
/ коментарі 4

Народний депутат України Ігор Гузь висловив свою позицію на рахунок протестів громадян Білорусі. Відеозапис звернення нардепа опублікували на найпопулярнішому у зв’язку з останніми подіями телеграм-каналі NEXTA Live.

За останню добу він набрав більше мільйона підписників, адже тут публікують інформацію про протести, побиття мітингувальників, зокрема й підтримку протестів в інших країнах, не дивлячись на перебої із інтернетом у країні.

Народний обранець звернувся до білорусів із словами підтримки, зазначаючи, що мільйони українців симпатизують їхній боротьбі за свободу, адже самі пройшли такий шлях 6 років тому. Зазначив, що важливим аспектом у цій ситуації є відсутність прапорів Російської Федерації на акціях протесту.

“Мене звуть Ігор Гузь. Я член українського парламенту, народний депутат України. Хочу сказати всім білорусам, які побачать це відео. Ви повинні знати, що мільйони українців симпатизують вашій боротьбі. Ми з вами, друзі, на ваших барикадах в Мінську, Бресті, Гомелі, Гродно, в Могилеві і не тільки.

Ми солідарні з боротьбою білорусів за свободу. Ми також стояли за свою свободу, були жертви, ми стояли до кінця, але ми перемогли. Зараз ми робимо все можливе, аби Україна була членом Європейського союзу, аби Україна була вільною країною. Не здавайтесь, друзі! Цей шанс може бути останнім”, – каже нардеп у відеоролику.

Ігор Гузь впевнений – потрібно зробити все можливе, аби останній диктатор Європи Лукашенко пішов та наголосив про недопущення втручання у події Росії.

“Хотілось би, щоб у ваших акціях протесту не було російського фактору, тому що Путін – ще гірше, ніж Лукашенко. Хоча ми бачимо, що ні одного стягу Росії на ваших “Майданах” немає.

Тому, як людина, яка 10 діб сиділа на “крестє” (Мінське СІЗО, – ред.) після акції “Чорнобильський шлях в Мінську”, як людина, якій двічі не давали в’їхати в Білорусь, і зараз також не можу, хочу сказати усім вам: стійте до кінця за ваші інтереси, за інтереси вашої країни, за свободу Білорусі і знайте, що українці завжди з вами, ми готові допомагати. Ми знаємо, що це боротьба не тільки за вашу свободу, але й за нашу свободу. Живе Бєларусь!”, – звернувся до громадян Білорусі Гузь.

Нагадаємо, 10-го серпня на вулицях Білорусі відбулися масові протести, є загиблий, про це влада офіційно не повідомляла. Зібрання людей переросли в сутички з правоохоронцями й військовими: в хід пішли світлошумові гранати, гумові кулі, сльозогінний газ і водомети.

Станом на 11-те серпня відомо про масові страйки на підприємствах, понад 2 тисячі затриманих, МВС Білорусі офіційно повідомило про одну смерть.

Фото на головній – EPA-EFE/TATYANA ZENKOVICH




коментарів: 4
  1. останній “диктатор” Європи Лукашенко…буде ще п’ять років будувати мости,хороші дороги,заводи, лікарні ітд. А не так як в Україні-нещасний будинок для військових 14 бригади здати не можуть 2 роки, зате ” демократія”

  2. Не звертайте уваги, любі мої нововолинці, на останні кавалки фекалій – у вигляді коментарів від анонімів, які ще збереглись на жаль, від влади КГБ, НКВД, МВД та комуністів в “зоні сапогізму”. Васали, родичі, дружбани і свояки “папіка” не знають якому богу молитись останнім часом. 25 жовтня відбудеться їхня прощальна гастроль в нашому зруйнованому дощенту, місті. Не підведіть!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер