<

Ігор Гузь перевірив дотримання інтересів України щодо розподілу кордону із Білоруссю

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:17 | 6.06.2016 / Новини / /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Народний депутат Ігор Гузь на запрошення місцевих активістів відвідав село Хабарище, що на Ратнівщині. Люди побоювалися, що у процесі демаркації кордону із Білоруссю межу поблизу озера Біле встановили неправильно, тому Україна могла втратити частину землі.

Аби перевірити ситуацію, нардеп разом із громадськими активістами та представниками Держприкордонслужби на моторному човні пропливли вздовж каналу, що сполучає озеро Волянське з озером Біле. Нардеп коментує, що дві третини озера разом із островом посередині належать Україні. У результаті перевірки вдалося пересвідчитися, що такий поділ відповідає Угоді між Кабінетом Міністрів України і Урядом Республіки Білорусь про затвердження Положення про демаркацію державного кордону, яка підписана 30 липня 2014 року.

«У минулому році білоруські прикордонники, порушуючи міждержавні угоди, декілька раз не пропускали українських рибалок до озера Біле. Ми домовилися із людьми, що у випадку повторення подібних інцидентів громадські активісти відразу мене повідомлять, і будемо реагувати. Незабаром відвідаю і село Ветли Любешівського району, де триває конфлікт навколо Жировського каналу, – зазначає Ігор Гузь.

Нагадаємо, на Любешівщині мешканці села Ветли переконані, що під час меліоративних робіт, білоруси порушили кордон України та завдали шкоди місцевому господарству.

Прес-служба народного депутата України




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер