<

Ігор Гузь окреслив завдання на 2017 рік

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:08 | 3.02.2017 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Ігор Гузь окреслив завдання на 2017 рік: ремонт доріг, підтримка шахт, наведення порядку на митницях, залучення інвестицій.

Депутат Верховної Ради Ігор Гузь в прямому ефірі «Нової Волині» окреслив завдання на 2017 рік. Серед ключових стратегічних: ремонт доріг «Устилуг-Луцьк» та між містами Володимир і Нововолинськ; «вибиття» вчасного надходження 150 млн грн на продовження будівництва шахти №10, наведення порядку на митних переходах, прикордонна співпраця та залучення інвестицій в округ.

«Польща дала Україні кредит на ремонт прикордонних доріг, а це – орієнтовно 120 мільйонів гривень. Ремонтуватимуть дорогу з Устилуга до Володимира. Не лататимуть, а повністю зніматимуть шар покриття для нової дороги. Я вважаю, якщо поляки дають кошти на ремонт, то нехай би її й поляки робили. А то зараз знову виграють тендер якісь «пройдохи», такі як «Аміла», що належить пану Микитюку.
Цьогоріч продовжено дію пілотного проекту з ремонту доріг за кошти митниці. «Завершується ремонт дороги «Львів-Радехів-Луцьк». Наразі є два напрямки, що можуть взяти до уваги: «Ковель-Жовква» через Володимир та Нововолинськ та Устилуг-Луцьк. Жахливий стан доріг між Володимиром та Нововолинськ – 18 км», – зазначив він.

Наступне: шахтарське питання. «Добре, що вдалося вибити 150 мільйонів гривень. У міністерстві дали мені документ, як будуть фінансувати. Орієнтовно виділятимуть 6 мільйонів гривень щомісячно. І наприкінці року – три місяці – по 30 млн грн.

Зроблю все можливе, аби ця тема була під контролем в Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана. Будуть видавати на-гора вугілля. Знаємо, яка зараз йде блокада в окупованих територій на Донбасі. До речі, я її підтримую. Не пускають вугілля, що йде з Донбасу. А наше вугілля не бере Ахметов, Бурштинська ТЕС, Добротвірська ТЕС. Кажуть, є 30 мільйонів тонн покладів волинського вугілля марки «Г», що підходить під ці теплостанції. Треба наше вугілля використовувати, щоб шахтарі мали роботу та зарплату», – озвучив депутат.

Ще один важливий пріоритет в роботі – наведення порядку на митних переходах. «Бардак страшний – черги з Устилуга до Володимира. Кинули напризволяще ситуацію. Нема системного підходу. Ми з моїм колегою Володимиром Пащенком запропонували систему електронної черги. Передав проект голові Державної фіскальної служби України Роману Насірову. На жаль, не хочуть. Напевно їм вигідніше, щоб були черги. На центральному рівні нікому ці нововведення не потрібні», – наголосив він.

Також із пріоритетів в роботі народного депутата – поглиблення прикордонної співпраці та залучення інвестицій. «Все треба робити, щоб затягнути в округ інвестора. Торік найбільший ріст дало сільське господарство. У нас врожайність, друга в світі після Євросоюзу. Ми – найбільші експортери меду. У мене є бачення в цьому плані, і щоб, ні одного гектара землі не пустувало, насамперед, в окрузі. Треба пробувати висаджувати сади малини, смородини, лохини, яблук, горіхові….Все, що потрібно для цього, на Волині є ж…», – зазначив Ігор Гузь та наголосив, що активно в залученні інвестицій співпрацюватиме з головою обласної ради Ігорем Палицею, з яким у них є діалог.

«Як депутат, не виділяю кращі території чи гірші, в темі усіх проблемних питань округу. Активно співпрацюватиму з місцевою владою. Вчора під час сесії облради мав розмову з міським головою Любомля, з головою Іваничівської РДА, з головами об’єднаних громад. Темпів своєї роботи зменшувати не буду. Динаміка є. Мої приймальні працюють. Не лишаю жодне питання без розгляду», – резюмував він.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок