<

Ігор Гузь не виключає можливості приватизації 10-ї шахти

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:28 | 15.05.2015 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Ігор Гузь називає дискусійним питання перспективи приватизації Нововолинської шахти №10.

Про це він заявив в інтерв’ю Волинській газеті, – повідомляє Волинське Агентство Розслідувань

Зокрема, нардеп від Волині розповів, що торік волинські шахтарі дали на-гора вугілля на 100 мільйонів гривень приблизно. Натомість держава направила на зарплату 296 мільйонів. «Решта – дотація, кошти, які можна було спрямувати на інше. Приватизація – спірна тема. Дискусійне питання», ‒ зазначив Гузь.

На думку народного обранця, держава повинна вивести свої шахти на нуль. «Якщо це не виходить, треба міняти менеджмент, керівників у міністерських структурах, а якщо й далі не виходить – можливо, віддати під приватизацію», ‒ переконаний нардеп.

Щодо доцільності закриття волинських шахт, то Ігор Гузь зазначив, що 1-ша та 9-та шахти, на його думку, врешті-решт, будуть закриті.

«Мій акцент у співпраці з міністром, у вимогах та діях – це фінансування 10-ї шахти. Там зможуть знайти роботу шахтарі з 1-ї, 9-ї та «Бужанської». Вдалося 200 мільйонів гривень вибити на фінансування 10-ї шахти», ‒ розповів Ігор Гузь.

«Крім того, наше вугілля порівняно з вугіллям шахт Донбасу нижчої якості. Тут треба робити все можливе, щоб зменшувати собівартість. Як? Найперше – скорочувати апарат «Волиньвугілля». Держава має виділяти кошти на устаткування. Раніше «ДТЕК» Ахметова не брала нашого вугілля. Із січня рух зі збутом певний є. Але навіть 10-та шахта всіх звільнених шахтарів не забере. Робочі місця в Нововолинську можуть з’явитися, коли місту повернуть заморожений раніше статус «вільної економічної зони», ‒ резюмував він.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця