<

Ігор Гузь до Володимира Гунчика: Треба «вмерти», але відстояти 6 госпітальних округів для жителів області

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:39 | 2.02.2017 / Новини / , /
Перегляди
0
/ коментарі 2

Народний депутат України Ігор Гузь під час свого виступу в ході сесії Волинської обласної ради вкотре закликав голову ОДА Володимира Гунчика зайняти чітку позицію і відстояти 6 госпітальних округів для жителів області. А не 3 (Луцьк, Ковель, Нововолинськ), як це у поданій заявці адміністрації до Києва. І брати в цьому питанні приклад з інших областей.

Депутат розповів, що він активно працює над тим, аби збільшили кількість госпітальних округів, і з Міністерством, із депутатами міськради та обласної, – про це повідомляє прес-служба народного депутата України

Щодо госпітальних округів, то реформа запущена і в лютому буде прийнято рішення: «Наразі йде лобіювання інтересів областей. Депутати обласних рад об’єднуються і відстоюють створення госпітальних округів. Вони застосовують всі механізми. У нас в області ситуація зовсім інша. Володимир Петрович, виконуючи завдання адміністрації Президента та Кабміну, «вперся і стоїть» на питанні лише 3 госпітальних округів. Моя позиція: консолідовано підключитися і пробити для області 6 госпітальних округів. Аргументів для цього аж занадто багато. А те, що бригада 14-та у Володимирі знаходиться, де 7 тисяч військових. Чи як людям доїжджати з Шацька чи Любешова до Ковеля? 200 тисяч відпочивальників очікуємо цьогоріч на Світязі. Митні переходи. Достатньо аргументів».

«Наша позиція має бути єдиною. Володимир Петрович, ви виконуєте роль «служаки» Президента, а це не завод чи бізнес-структура. Ви представляє ОДА. Треба «вмерти», але відстояти 6 округів. Ви дієте всупереч людям, які тут зібрались», – зауважив депутат. Для акції протесту зібралися медики з Володимира, Камінь-Каширська та Любомля.

Ігор Гузь також додав, що коли він звертався до міністра в.о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун з цього питання. За його словами, вона зазначила, що ситуація гальмується обласною адміністрацією. «Мені всі кажуть: йдіть переконуйте Гунчика. Ви повинні зайняти позицію і відстоювати шість округів, адже це додаткові кошти на аппаратуру….З шести зробити три, можна завжди. Мені до лампочки нормативні документи, треба йти в Кабмін і відстоювати», – резюмував Ігор Гузь.

Ігор Гузь закликав представників всіх політичних сил консолідуватися і переконувати Кабмін прийняти позицію на благо волинської громади. Як результат: депутати Волинської облради підтримали створення на Волині Луцького, Ковельського, Нововолинського, Володимир-Волинського, Любомльського, Камінь-Каширського, Ратнівського та Маневицького госпітального округів.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця