<

Ігор Гузь обговорив зі Спікеркою Сейму та мером Вільнюса питання допомоги Україні

20:12 | 18.05.2023 / Новини / , , /
Перегляди
147
/ Коментарі відсутні

Вперше від початку великого вторгнення народний депутат Ігор Гузь вирушив за кордон, а саме – до Литви як співголова депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Литовською Республікою.

Для того, щоб уникнути усіляких інформаційних спекуляцій, політик зазначає: всі видатки на поїздку – за його кошт. Ніяких коштів платників податків. Про це йдеться офіційній сторінці народного депутата у фейсбуці.

В перший день візиту Ігор Гузь зустрівся зі Спікеркою Сейму Литви Вікторією Чміліте-Нільсен. Обговорили потенційне партнерство українських та литовських муніципалітетів, план майбутніх зустрічей з мерами литовських міст та взаємодію з ними щодо допомоги з відновлення зруйнованих українських міст.

Також спілкувалися про фінансову допомогу, лікування та реабілітацію українських військовослужбовців, поглиблення співпраці між комітетами двох держав, в тому числі щодо переймання досвіду реалізації численних законодавчих та інших ініціатив у контексті вступу України в ЄС.

Також Ігор Гузь зустрівся з міським головою столиці Литви Валдасом Бенкунскасом, який був обраний мешканцями Вільнюса наприкінці березня 2023 року.

«Обговорили можливості співпраці між містами України та Вільнюсом, започаткування програм відбудови та розвитку українських міст та перейняття досвіду представниками органів місцевого самоврядування у литовців.

Адже Вільнюс – місто, яке проходило усі ті сходинки, які мають пройти українські муніципалітети. Це цінний досвід, який варто перейняти. Також обговорили плани щодо візиту Валдаса Бенкунскаса до українських міст-партнерів», – йдеться на сторінці депутата.

Окрім того, Ігор Гузь зустрівся з представниками Литовської асоціації місцевого самоврядування, які «беззаперечно висловили готовність поділитися цінним досвідом з українцями».

«Прагну, аби в Україну приїхали представники Литовської асоціації місцевого самоврядування та поділилися з очільниками українських громад досвідом трансформації литовських міст перед та після вступу у ЄС.

Представникам влади на місцях важливо дізнатися про вже випробувані нашими колегами шляхи трансформації ЖКГ, покращення енергоефективності і т.д», – розповідає політик на сторінці.

Також Ігор Гузь зустрівся з представниками Литовського союзу стрільців і обговорив питання навчання українських добровольців, з литовським волонтером засновник міжнародної волонтерської організації «Blue/Yellow for Ukraine» Йонасом Охманом та взяв участь у кількох ефірах на литовському телебаченні. За словами Гузя, тема війни в Україні має бути в ефірах країн, допоки наша країна не здобуде перемогу.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер
17 Квітня, Середа