<

Яким має бути політик нового часу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:40 | 26.09.2014 / Новини / , , , /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні
25306-6u

Ігор Гузь – громадський активіст і політик, який своєю діяльністю доводить, що в політиці компроміси можливі лише заради інтересів громади

Як депутат обласної ради, він неодноразово допомагав і підтримував людей у найважчі хвилини, розв’язував гострі життєві проблеми своїх виборців, умів відстояти їхні права, коли владна система вперто відмовлялася поступатися, – повідомляє газета Слово правди.

Чи зможе він бути народним депутатом нового часу, коли вимоги виборців будуть особливо високими, як і відповідальність за зроблене? Про це – у нашій розмові

– Ігоре, ваш шлях від студента до депутата обласної ради – це постійна боротьба зі старою владою. Прагнете реваншу?

– Аж ніяк! Просто відчуваю, що зумію працювати інакше, якісно краще. Коли у 19 років мене Юрій Луценко разом з В’ячеславом Кириленком і Тарасом Стецьківим звільнили з арешту в Дарницькому СІЗО за участь в акції «Україна без Кучми», то відчув, що не зупинюся, доки стара система не буде зламана. Бо нереально бути вільним у державі, де панує політична вакханалія, безправ’я і беззаконня. Потрібно міняти все – від свідомості кожного громадянина до умов і способу життя кожного політика.

А з Юрієм Луценком ми потім не раз зустрічалися на різних політичних подіях, стали друзями. Після звільнення з ув’язнення він відгукнувся на моє запрошення і приїхав на гутірку фестивалю «Бандерштат». А сьогодні він мене підтримує під час балотування у Верховну Раду.

 – Політичні переслідування під час Євромайдану змінили вас?

– Лише утвердили у бажанні бути при владі, щоб зробити усе, аби подібного ніколи не траплялося з жодним українцем. А щодо репресій влади, то до них був готовий із юності. Ще у старших класах я почав цікавитись громадською діяльністю та вступив до всеукраїнської громадської організації «Тризуб» імені Степана Бандери. В кінці 90-тих років став одним з ініціаторів відновлення діяльності у Луцьку «Пласту». У 2001 році став співкоординатором Волинського відділення Громадського комітету опору «За Правду!» та брав участь у акції «Україна без Кучми», за участь в якій мене ув’язнили на 10 діб.

Згодом  – учасник Помаранчевої революції, був одним з координаторів руху на Волині.

Під час Євромайдану  2014 прокуратура та міліція відкрили проти мене справи за трьома статтями, що загрожувало ув’язненням на вісім років. Деякий час був під домашнім арештом із електронним браслетом стеження. Усі ці «пригоди» лише зміцнили мене в думці, що я на правильному шляху, сформували мене як політика і особистість.

– Чому Вас можна вважати політиком нового часу?

– Думаю передусім через мою відкритість перед виборцями. Я не ховаюся за спинами охоронців, секретарок і юристів. За останні півроку, як заступник голови обласної ради, провів понад 150 зустрічей з громадами і колективами. Отримав близько 350 звернень і листів, на які намагаюся оперативно реагувати в інтересах своїх виборців, переживаю разом із ними всі труднощі.

Сьогодні балотуюся у Верховну Раду України по мажоритарному окрузі №19, щоб відстоювати інтереси жителів округу та підтримувати реформаторські ініціативи нового українського уряду на чолі з Арсенієм Яценюком. Волинь традиційно підтримувала політичні сили, які стоять на патріотичних позиціях, підтримують європейський курс та готові реально працювати для людей.

Саме такими є «Народний фронт» і «Блок Петра Порошенка». Вірю, що у парламенті представники цих політичних сил об’єднаються заради ефективного державотворення. Нині ми співпрацюємо із «Блоком Петра Порошенка» на Волині, тож сподіваюся, що партія Президента також підтримає мою кандидатуру на мажоритарному окрузі №19.

Досьє:

Ігор Гузь народився 11 січня 1982 року. Батько Володимир розпочинав роботу агрономом у Ковельському районі, потім – у Федерації профспілок України, зараз – пенсіонер. Мама Леся працює технологом на підприємствах харчової промисловості. Навчався на історичному факультеті Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

У 20 років став депутатом Луцької міської ради. Протягом 2007-2011 років працював на посаді радника міського голови, а пізніше – начальника відділу у справах сім’ї та молоді. У 2006 році обраний депутатом Волиньради. У 2010 році вдруге став депутатом облради від Старовижівщини. Із 20 лютого 2014 року – заступник голови Волинської облради.

У  вересні 2014 року Ігор Гузь очолив Волинський обласний осередок партії «Народний Фронт».

Захоплення: спортивний біг, плавання. Не курить, не вживає алкоголю.

Одружений. Дружина Оксана – за освітою політолог. Займається впровадженням міжнародних проектів спрямованих на розвиток місцевих громад Волинської області.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок