<

Як на Волині боротимуться з нелегальним видобутком бурштину

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:44 | 30.10.2014 / Новини / , /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні
6643285_171a8cad

Для того, щоб припинити нелегальний видобуток бурштину, в облдержадміністрації розроблять регуляторний акт користування надрами.

Про це йшлося під час розширеного засідання колегії облдержадміністрації 30 жовтня, – повідомляє інформаційне агентство Волинські новини.

Як повідомив голова ОДА Володимир Гунчик, впродовж останніх десяти років в облдержадміністрацію не надходило жодної заявки на розроблення родовищ бурштину на Волині. А вже впродовж двох останніх тиждень тому надійшло шість таких заявок.

Таким чином, з його слів, оголосивши про розробку програми «Волиньбурштин», влада «потрапила в десятку». Голова облдержадміністрації наголосив, що з області нелегально вивозяться сотні мільйонів гривень внаслідок нелегального видобування цього шляхетного каменю, який продають як в Україні, так і за кордоном.

Зі слів Володимира Гунчика, департамент економічного розвитку та торгівлі спільно з управлінням екології та природних ресурсів повинні не пізніше 6 листопада подати на розгляд сесії облради регуляторний акт, що регламентуватиме користування надрами для видобутку бурштину.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа