<

Як голосували бійці 51-ої бригади, яких звинувачують у дезертирстві

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:30 | 26.10.2014 / Новини / , , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні
24013085

Бійців 51-ої бригади, яких через “дезертирство”  утримують в “Уральських казармах” в Запорізькій області, відпустили додому проголосувати.

Про це повідомляє Комсомольська правда.

Нагадаємо, зникли бійці в зоні бойових дій 25 липня і нібито опинилися на території Росії. Солдати стверджують, що після 9-денного обстрілу “Градами” їх взяли у полон, пропонували перейти на сторону ворога. Але бійці відмовилися, після чого їх передали українським силовикам. Солдатів привезли в Запоріжжі, їх підозрюють у дезертирстві. Суд обрав як запобіжний захід домашній арешт на території військової частини “Уральські казарми”, до якої вони прикомандировані.

Солдати виходили мітингувати за свою свободу, але поки марно. Кримінальна справа не закрита, прокуратура продовжує слідство.

“Нас відпустили на 4 дні додому у Волинську область, в рідний Ковель. Звільнення дали, щоб ми змогли проголосувати. Я вдома не був півроку. За цей час моя донька вже підросла. Їй всього 1,2 року. Коли я від’їжджав вона була зовсім крихіткою, а зараз багато чого навчилася. Зараз всією сім’єю підемо голосувати, – каже солдат 51- бригади Богдан Китик.

У відпустку бійців відпустили в п’ятницю, 24 жовтня, а вже у вівторок, 28 жовтня в першій половині дня вони повинні бути в частині. Після повернення їх чекає ще один суд, так як термін домашнього арешту добігає кінця.

“Думаємо, що продовжать ще на місяць.  Йшлося про те, що якщо ми погодимося на 3,5 роки умовно, то судові розгляди дуже скоро закінчаться. Але ми з хлопцями ні в чому не винні, тому не згодні навіть з умовним терміном”, – кажуть бійці.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок