<

Як бійці “Світязя” “захоплювали” автобус з терористами. Фото

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:57 | 31.10.2014 / Новини / , , /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні
PM962image009

Начальник УМВС України у Волинській області Петро Шпига перевірив боєздатність бійців спеціального підрозділу.

Зустріч відбулася на території училища професійної підготовки працівників міліції у Сокиричах, – повідомляє прес-служба міліції.

Під час відвідин командир підрозділу Олександр Фацевич показав керівнику волинської міліції обмундирування бійців, спеціальні засоби, озброєння тощо.

Після цього міліціонери показали захоплення автомобіля із терористами. Завдяки професійним діям правоохоронців операція тривала лічені хвилини. Також головний міліціонер відвідав і тренування бійців, на якому хлопці продемонстрували вміння прикривати один одного у бою, евакуйовувати поранених із поля бою тощо.

“Я бачив цих людей, коли формувався загін, повірте мені: за досить короткий період із добровольців, із різних категорій населення (це і цивільні, і колишні працівники міліції, військові) став нормальний бойовий підрозділ який знає свої задачі, функціональні обов’язки і чітко їх виконує. Бійці досягли того рівня, який говорить про те, що рота міліції «Світязь» готова виконувати бойові задачі як на території Волинської області, так і на Сході країни в рамках антитерористичної операції”, – каже Петро Шпига.

“Підготовка особового складу проводиться із першого дня заснування підрозділу. Дехто з бійців уже виконували бойові завдання у АТО, але основна частина у зоні проведенення антитерористичної операції ще не була, тож їм необхідно готуватися. Навчання проходить протягом двох місяців. Хлопці тренуються з повною віддачею, оскільки у бійців є мотивація, і вони цього хочуть, якщо хтось не хоче – ми нікого не затримуємо в цьому підрозділі. Звичайно, багато над чим потрібно працювати, оскільки ми будемо виконувати різні завдання – охорона громадського порядку, виконання бойових завдань у зоні АТО тощо”, – розповідає командир роти особливого призначення «Світязь» Олександр Фацевич.

Та головне, на чому наголошував і начальник міліції, і керівник підрозділу, – це те, що війна на Сході не закінчена… Тож бійці «Світязю», які мають достатньо знань, вмінь і міцний бойовий дух, готові в будь-який момент стати на захист своєї Батьківщини.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер